Arhitectură

Cullinan Studio proiectează casa Push-Pull crăpată deschisă pentru a lăsa lumina

Cullinan Studio proiectează casa Push-Pull crăpată deschisă pentru a lăsa lumina
Anonim

Cullinan Studio proiectează o casă „crăpată deschisă” cu goluri pentru a lăsa lumina

Studioul de arhitectură din Londra Cullinan Studio a construit o casă în Amersham, Anglia, care este împărțită în secțiuni pentru a permite luminii să-și inunde interiorul prin golurile vitrate.

Numită casă Push-Pull, are un interior deschis și ușor, în timp ce exteriorul rămâne în conformitate cu arhitectura rezidențială rezidențială din anii '30.

Această continuitate vizuală a fost combinată cu metodele moderne de construcție. Push-Pull House este realizată dintr-o structură din lemn laminat încrucișat (CLT) care a fost proiectată în colaborare cu specialiștii în industria lemnului Eurban.

Luând aceste structuri robuste de Artă și Meserii ca punct de plecare, Cullinan Studio a luat o formă tradițională de casă și a tras-o în trei părți.

Forma principală simetrică a locuinței a fost împărțită în două, iar acum se citește sub formă de două forme monofilate, decupate de un hol de intrare și o scară.

Alături de aceste două forme, acoperișul acoperișului continuă să se înclineze în jos pentru a crea o zonă de locuit mare, bucătărie și zonă de luat masa, cu un colț vitrat cu vedere la grădină.

"Clienții erau cu adevărat interesați de un sentiment de ușurință în interior, așa că acest lucru a dus abordarea", a declarat liderul practicii, Roddy Langmuir, pentru Dezeen.

"Masarea simplă este împinsă și trasă ca răspuns direct la setare, aducând lumina soarelui și lumina zilei."

Volumul principal a fost împărțit în patru în jurul spațiului de intrare central, camerele ocupând fiecare colț. La nivelul parterului, aceasta include o încăpere simplă, un atelier și o sală de utilități. La nivelul deasupra unui dormitor stă în fiecare colț.

„În interior, există mai multă complexitate spațială, mai multă fluiditate, ceea ce înseamnă să respingă lumina în jos prin secțiunea de la ferestrele de nivel înalt”, a spus Langmuir.

Deschiderea „rupturilor” dintre fiecare bloc, combinată cu balustrade de sticlă, promovează conexiunile vizuale pe toate nivelurile casei.

În interior, structura CLT a locuinței a fost lăsată expusă, iar împreună cu pereții albi oferă un contrast luminos față de cărămida întunecată și gresia exterioară.

Cullinan Studio a fost fondată de Ted Cullinan în 1965. Proiectele anterioare includ extinderea unei case din Hampstead, Londra, cu o cutie de sticlă care asigură o conexiune reînnoită cu grădina.