Anonim
Image Layan înfășoară Light House într-un ecran cu discuri metalice iluminate

Un ecran dinamic de discuri de policarbonat iluminat și rotativ protejează nivelul superior al acestei case din Melbourne, completat de Layan pentru directorul practicii de proiectare a iluminatului local The Flaming Beacon.

Layan a extins și renovat cabana unui muncitor protejat de moștenire pentru a crea casa Light. Studioul Melbourne a adăugat noi spații în partea din spate și deasupra structurii inițiale și a introdus o curte centrală pentru a aduce lumină și ventilație adânc în casă, păstrând în același timp încăperile originale din fața casei.

Image

Deoarece clientul a fost directorul unui studio de proiectare a iluminatului, lumina a fost considerată extrem de atentă în proiectul proiectului.

"Iluminatul pentru acest proiect a fost considerat mai mult decât majoritatea, iar clientul a lucrat meticulos în selectarea și proiectarea sistemului de iluminat și a accesoriilor", a explicat studioul de arhitectură.

Image

O parte cheie a acestei strategii a fost instalarea unui ecran care înconjoară dormitorul de nivel superior, construit dintr-un total de 907 discuri policarbonate atașate la 67 de tuburi de oțel rotative.

„Ecranul a oferit și oportunitatea de a modula nu numai caracterul luminii pe tot parcursul anului, dar de a deveni și spațiul principal iluminat noaptea pentru spațiile interne”, au explicat arhitecții.

Amplasat din fața casei pentru a minimiza impactul său vizual asupra zonei, acest nou nivel superior, asemănător unei felinare oferă un contrapunct luminos pentru spațiile de nivel inferior mai intim.

În timpul zilei, ecranul rotativ aruncă modele de umbră în interior, iar noaptea, LED-urile unice, de nivel scăzut, adăpostite în fiecare disc se aprind pentru a lumina interiorul.

La nivelul parterului, un spațiu mare de locuit, de luat masa și de bucătărie înconjoară curtea, cu mai multe spații de locuit și studio în partea din spate a casei, cu vedere la o mică grădină.

„Diferitele spații de locuit au fost orientate în jurul curții centrale pentru a profita din plin de beneficiile sale naturale de lumină și ventilație”, a spus studioul.

"Ușile glisante glisate la înălțime completă joacă un rol important în facilitarea controlului ocupanților clădirii asupra ventilației cu flux transversal."

Image

Două dormitoare stau în fața casei, în structura inițială a cabanei lucrătorului, deschizându-se pe o verandă și spații de grădină.

Parterul se bazează pe materialul original al clădirii, cu cărămizi subțiri de sticlă albă și panouri din stejar american care căptușesc interioarele.

Image