Arhitectură

Mikhail Riches creează străzi terase cu eficiență energetică ca locuințe sociale în Norwich

Mikhail Riches creează străzi terase cu eficiență energetică ca locuințe sociale în Norwich
Anonim

Mikhail Riches creează străzi terase cu eficiență energetică ca locuințe sociale în Norwich

Goldsmith Street este o schemă de locuințe sociale Passivhaus și de înaltă densitate de Mikhail Riches din Norwich, Anglia, care este prescurtată pentru premiul Stirling din acest an.

Situată în apropiere de centrul orașului, dezvoltarea locuințelor cuprinde 105 locuințe terasate, concepute pentru a fi o alternativă accesibilă de înaltă densitate la blocurile de apartamente.

Fiecare casă este orientată spre sud pentru a maximiza câștigul solar și este proiectată de Mikhail Riches cu detalii practice care asigură că este redusă la energie.

"Prioritatea noastră a fost să proiectăm o schemă solară pasivă pentru a reduce la minimum facturile de combustibil pentru rezidenți", au explicat fondatorii studiourilor Annalie Riches și David Mikhail. „Am vrut, de asemenea, să punem înapoi străzile într-o zonă din Norwich care le pierduse”, au spus pentru Dezeen.

"Schema se confruntă cu ferestrele și camerele locuibile spre sud pentru a profita la maximum de câștigul solar de iarnă și este umbrită vara."

Mikhail Riches a câștigat o competiție pentru proiectarea Goldsmith Street în 2008, cu o propunere care a imaginat străzile, mai degrabă decât blocurile de apartamente propuse de mulți alți participanți.

Schema cuprinde șapte blocuri terasate dispuse în patru linii, care conțin un total de 45 de case și 60 de apartamente, pe o suprafață mai mică de un hectar.

În timp ce numărul locuințelor din cadrul dezvoltării a fost dictat de sumar, dorința studioului de a crea o „schemă solară pasivă” care a dus-o la proiectarea teraselor. Clădirile trebuiau să fie reduse pentru a preveni suprapunerea.

Pentru a obține acest lucru în timp ce îndeplinea densitatea de locuințe necesară, Mikhail Riches a luat semne dintr-o zonă de locuințe de înaltă densitate numită Triunghiul de Aur - un cartier de case terasate victoriene la cinci minute de la locul respectiv.

„Ne-am uitat la zona de conservare populară din apropiere, în Norwich, care are străzi cu terasă la 14 metri distanță, semnificativ mai puțin decât liniile directoare pentru trecerea cu vederea”, a explicat Mikhail Riches.

„Prin imitarea acestui model de stradă am reușit să obținem în mod semnificativ mai multe case familiale în schema, care să corespundă nevoilor locale de locuințe. În limita șantierului am putut să încadrăm patru terase liniare est-vest, cu o combinație de strategii.”

Ca și Triunghiul de Aur, terasele sunt poziționate la 14 metri una de alta și conțin tipuri de case „neobișnuit de largi și superficiale”, care măsoară opt metri cu șase. Toate camerele locuibile sunt orientate spre sud pentru a menține confidențialitatea.

O alee deschisă străbate centrul schemei, pe care Mikhail Riches a dezvoltat-o ​​pentru a se dubla ca o grădină comună comună și o zonă de joacă sigură pentru copii. Există, de asemenea, alte două zone de joacă amenajate la fața locului.

O mare parte din celelalte detalii cheie ale Goldsmith Street au fost dezvoltate de Mikhail Riches din motive practice pentru a se asigura că sistemul respectă standardul Passivhaus - un standard internațional de performanță energetică menit să reducă dramatic necesarul de încălzire și răcire a spațiului.

Fiecare perete are o grosime de peste 600 de milimetri, iar acoperișurile sunt poziționate la 15 grade pentru a maximiza câștigul solar, asigurând în același timp că fiecare terasă nu va bloca lumina solară de la ferestrele rândului din spate.

De-a lungul schemei, Mikhail Riches a încorporat, de asemenea, fereastra albă care dezvăluie faptul că izolează ramele ferestrelor și servește, de asemenea, la afișarea dezvăluirii - un design care ajută la îmbunătățirea luminii în interioare și la vedere.

Ferestrele sunt, de asemenea, în timp ce talpa de aluminiu brise-talpi care oferă umbrire solară.

Alte elemente de finalizare ale schemei includ o paletă de materiale de cărămizi lut de culoare crem lăptușesc și plăci negre lucioase pe acoperișurile care răsună materialele de construcție găsite în întreaga Norwich și pereți curbați pe fiecare colț pentru a deghiza scările interioare, în timp ce conduc ușor vizitatorii pe străzi. .

Fiecare magazie, gard și poartă de grădină este la comandă, confecționată cu oțel galvanizat placat cu plasă de aluminiu și apoi vopsită prin pulverizare, iar ușile frontale de culoare diferită sunt la nivelul străzii pentru fiecare locuință pentru a oferi un sentiment de proprietate.

Mikhail Riches este un studio de arhitectură londonez fondat de Annalie Riches și David Mikhail, care au fost anterior directorii practicilor David Mikhail Architects și Riches Hawley Mikhail Architects.

Alte proiecte ale studioulului includ planurile pentru faza a doua de regenerare a proprietății Park Hill și o casă din estul Londrei descrisă drept „o casă mare care a fost împletită împreună”.