Anonim
Image Studioul Mizzi completează cafenele în formă de stingray alături de Serpentine

Casa de cafea Serpentine, creată de Mizzi Studio, alături de lacul Serpentine din Hyde Park, Londra, este acoperită cu un acoperiș conceput să arate ca un stingray.

Mizzi Studio a conceput cafeneaua să fie o mică structură de reper între cele două locații ale Galeriei Serpentine din strada principală care trece prin Hyde Park.

Image

Își ia forma atât din case de ceai japoneze, cât și din lacul Serpentine, de care stă alături.

"Este un design biomorf, deoarece tot ceea ce facem este inspirat de procese naturale", a spus Jonathan Mizzi, fondatorul Mizzi Studio.

"Este făcut să arate natural, ceea ce credem că ar trebui să fie toată arhitectura. Este o extensie către lac, o creatură care a sărit din lac - un zgârietor zâmbitor care zboară din lac", a spus el pentru Dezeen.

Image

Cafeneaua cu un singur etaj are pereți de sticlă și este acoperită cu un baldachin ondulant de culoare alamă.

„În centru este o cupolă clasică care se transformă în streașină și împreună creează o gură zâmbitoare”, a continuat Mizzi.

"Culoarea baldachinului de aramă este eficientă, deoarece este un material pământesc care este de asemenea regal, care se potrivește locației într-un parc regal."

Image

Mizzi Studio a colaborat cu inginerii Arup și producătorul MouldCAM pentru a crea acoperișul complet etanș, care are o piele structurală construită din carbon și fibra de sticlă.

Această structură este susținută pe un cadru de oțel cu două coloane, care, potrivit arhitectului, arată ca dinți, susținând un baldachin peste intrarea din față a cafenelei.

Image

În interiorul cafenelei, partea inferioară vizibilă a acoperișului colorat din aramă a fost proiectată pentru a evoca sentimente de a fi sub un gropi sau de gura unei balene.

„Pe măsură ce intri, ești învăluit în gura unei balene”, a adăugat Mizzi. "Această cafenea arată că utilizarea unui concept simplu pentru a crea o formă complexă înseamnă că arhitectura experimentală este realizabilă."

Image

Cafeneaua are un blat frontal din lemn de nuc, care se întinde de-a lungul peretelui din spate, care este acoperit cu dale albastre închise.

În fața tejghelei se află o mică zonă de relaxare, completată cu mese tapitate din marmură Perlino Rosato și scaune tapițate din piele. Alături de chioșc se află o zonă de relaxare în aer liber.

Image