Anonim
Image SERA extinde Portland Playhouse cu clădirea învelită în sticlă și lemn carbonizat

Studioul american SERA Architects a revizuit o clădire bisericească de 115 ani și a creat un plus contemporan pentru a adăposti o companie de teatru nonprofit în Oregon.

Din 2008, Portland Playhouse a funcționat dintr-o biserică odată vacantă în cartierul King al orașului. În primele zile, grupul s-a ocupat de scaunele canapelei și de alte soluții de tip „ture”.

Image

În 2011, consiliul municipal a decis că biserica nu poate fi folosită ca teatru, oprind efectiv spectacolele de acolo. Au urmat negocieri, iar orașul a acordat în cele din urmă un permis special de utilizare pentru clădire.

Grupul de arte spectacole nu numai că a reluat operațiunile, dar a început și un proiect de îmbunătățire a instalației de 604 de metri pătrați (604 de metri pătrați).

Image

„Cu o casă sigură în mână, Playhouse și-a asumat un plan de transformare a clădirii învechite într-un teatru complet dedicat”, a spus studioul local SERA Architects, care a lucrat la proiect cu o taxă redusă semnificativ.

Lucrând în mod pro-bono, arhitecții au colaborat cu organizația non-profit pentru a determina nevoile programatice, preferințele estetice și strategiile de creștere.

Image

Au venit cu o schemă care solicita revizuirea clădirii bisericii și construirea unei mici extensii pentru repetiții, întâlniri comunitare și fabricarea de seturi. De asemenea, echipa a proiectat o componentă în aer liber pentru o etapă viitoare.

Adaosul de 139 de metri pătrați de 1.500 de metri pătrați oferă companiei de teatru o față contemporană. Un perete vitrat definește înălțimea din față, oferind vederi într-o încăpere aerisită multifuncțional și angajând clădirea cu cartierul.

Ușile glisante din sticlă permit interiorului să curgă într-o curte în aer liber - un moment care ajută la „consolidarea simbolică a conexiunilor cu comunitatea”.

Alte fațade sunt învelite în lemn de zada care a fost carbonizat folosind shou sugi ban, o tehnică japoneză antică. Saturarea din lemn întunecat contrastează cu exteriorul luminat al bisericii.

"Clădirea creează un dialog yin-yang între biserica pictată în alb, în ​​timp ce volumul interior luminos servește ca un mediu primitor pentru repetiții și întâlniri comunitare", a spus studioul.

În interiorul noii structuri, un design minimalist a ajutat la reducerea costurilor, în timp ce încă răspundea nevoilor funcționale și asigurând confortul. Elementele de proiectare pasivă și tehnologie scăzută, precum luminatoarele, ajută la reducerea consumului de energie și a facturilor la utilități.

Image

Alături de adăugare este biserica, care datează din 1904. Zidurile exterioare au fost repictate, iar acoperișul a fost înlocuit.

Schimbări majore au avut loc în interior, unde spații asemănătoare războiului, unde s-au deschis pentru a crea un flux mai bun prin clădirea istorică. Au fost instalate, de asemenea, noi sisteme de încălzire, răcire și electricitate.

Image

Holul public a primit o nouă casă de bilete, o zonă de concesiune și băi neutre de gen. Teatrul, care poate găzdui până la 90 de persoane, a fost proiectat să fie extrem de flexibil.

"Spatiul principal de performanta este proiectat ca un teatru de cutie neagra, permitand artistilor sa configureze scena si sa se aseze dupa dorinta", a spus echipa. "Jumătatea din spate a clădirii include un studio pentru construcția setului."

Image