Anonim
Image Studioul de proiectare arhitectural Hayri Atak propune o piscină de sticlă cu volane peste fiordul norvegian

Studioul de design arhitectural Hayri Atak a conceput un concept pentru un hotel boutique de pe o margine de stâncă din Norvegia, care include o piscină de sticlă cu volane.

Practica din Istanbul, Studio Studio de proiectare arhitecturală Hayri Atak a propus construirea hotelului pe un amplasament la 600 de metri pe Preikestolen - o stâncă abruptă și un loc turistic popular din vestul Norvegiei, care trece peste fiordul Lysefjorden.

Acesta este destinat să recreeze fiorul de a se porni pe trasee de drumeție în jurul falezei și să surprindă senzația de „a trăi pe dincolo și dincolo de margine”.

Image

"Preikestolen a fost unul dintre cele mai interesante locuri de-a lungul anilor. Într-o zi, un prieten de-al meu mi-a trimis fotografii cu„ stânca "pe care a capturat-o în timpul călătoriei sale în Norvegia", a explicat Hayri Atak, fondatorul studioului.

"Chiar dacă nu am fost acolo, am experimentat adrenalina de a fi la margine. Apoi am visat să trăiesc dincolo de margine. Pur și simplu, am vrut doar să duc această experiență dincolo de margine și ideea de a avea această experiență m-a inspirat. ", i-a spus lui Dezeen.

Vizualizările Studio de design arhitectural Hayri Atak imaginează intrarea la hotel deasupra falezei, care are o suprafață naturală plată. Acest lucru s-ar dubla și ca o platformă gigantă de vizualizare publică.

Oaspeții vor fi apoi conduși în interiorul hotelului, unde studioul a propus nouă apartamente pentru oaspeți și o zonă de salon comună, care sunt toate încorporate în piatra rock.

Camerele sunt împărțite pe trei etaje și se deschid pe balcoane partajate care ies din margine pentru a oferi vederi neîntrerupte ale fiordului și munților din jur.

Image

Mai jos, lounge-ul are un balcon comun, care se extinde mai departe de cele aparținând dormitoarelor de oaspeți și are o piscină gigantă în aer liber.

Conceput pentru „vizitatorii mai aventuroși”, ștrandurile lungi și înguste din piscină ies în mod precar de la marginea balconului și sunt făcute în întregime din sticlă pentru a scufunda înotătorii în peisaj și scăderea pură de jos.