Anonim
Image El Sindicato construiește Casa Parásito minusculă pe un acoperiș din Ecuador

Studioul ecuadorian El Sindicato Arquitectura a construit o structură parazitară de 12 metri pătrați deasupra unei clădiri din Quito.

Casa Parásito, care se traduce ca Parasite House, ocupă un spațiu mic pe acoperișul unei clădiri existente, situat în cartierul San Juan din capitala Ecuadorului.

Image

Casa, care se atașează de placa structurii existente prin fundații de oțel, cuprinde o baie, bucătărie, pat, spațiu de depozitare și spațiu pentru a mânca, lucra și socializa, toate în amprenta sa de 12 metri pătrați.

Ca multe alte locuințe parazite, se bazează pe clădirea gazdă pentru sprijin sau servicii.

„Casa Parásito este un obiect de design minimal, axat pe rezolvarea necesităților de locuință de bază pentru o persoană sau cuplu tânăr”, a declarat El Sindicato Arquitectura într-o descriere a proiectului.

Studioul a ales o structură de cherestea cu rame A, care a permis unui spațiu deschis în interior pentru a profita la maximum de suprafața limitată. „Conceptul său vine din căutarea unui spațiu optim pentru a trăi în funcție de activitatea pe care o desfășurăm”, a adăugat acesta.

La parter, o zonă deschisă dreptunghiulară este alocată pentru diverse activități, cu funcții suplimentare, cum ar fi masa de bucătărie, baie, pat, depozitare și un birou de lucru amenajat pe margini. Patul este situat pe o platformă ridicată, umplând podul de deasupra.

„Spațiile utilitare, adiacente miezului dreptunghiular, sunt în interiorul triunghiurilor și romboidelor”, a continuat studioul. „Aceste geometri, în afară de conține propria activitate, oferă stabilitate întregii structuri.”

O fereastră mare triunghiulară umple fațada nordică, permițând multă lumină naturală în interior și vedere spre orașul din jur, precum și vulcanii Cotacachi, Imbabura, Mojanda și Cayambe.

Între timp, geamul înghețat face fațadă sudică pentru a oferi iluminare și ventilație, menținând în același timp intimitatea locuitorilor de la vecini. Partea est și vest, care primesc lumina directă a soarelui pe tot parcursul anului, sunt învelite în panouri de oțel pentru a bloca lumina directă a soarelui.

În interior, pereții și podelele sunt căptușite cu placă orientată (OSB). Studioul a lăsat un decalaj de 12 centimetri între căptușeala din lemn și structura metalică, care este umplută cu fibră de nucă de cocos ca material izolant.

Mobilierul este păstrat simplu și rar, incluzând un birou din lemn, și o mică masă și scaune.

El Sindicato Arquitectura intenționează Casa Parásito să ofere un exemplu pentru evoluțiile viitoare.