Anonim
Image Rise Design Studio luminează Harvist Road, cu pereți de sticlă

Panourile extinse de sticlă au ajutat Rise Design Studio să conecteze spațiile de locuit vechi înfometate din acest apartament din nord-vestul Londrei la exterior.

Situat în cartierul Kilburn, apartamentul Harvist Road a fost reconfigurat de Rise Design Studio cu sediul local pentru a fi mai în contact cu împrejurimile sale imediate.

Image

Apartamentul ocupă parterul unei terase victoriene care avea o extensie din spate și un plan convolut care împiedica orice lumină naturală să ajungă în zonele de locuit centrale.

Un spațiu mic între extindere și peretele de graniță al casei s-a dovedit, de asemenea, redundant.

Image

Cărămidele din stocul londonez recuperat și acoperișurile vitrate au fost folosite pentru a lega extinderea și aleea existente, în timp ce o mână de pereți despărțitori au fost trântiți pentru a forma o bucătărie deschisă. Este complet cu dulapuri gri de ardezie și o insulă albă de mic dejun.

Această cameră este acum amenajată de panouri din sticlă cu ramă neagră, care pot fi alunecate înapoi pentru a oferi locuitorilor un acces facil la terasă și grădină.

Image

Dormitoarele au fost, de asemenea, luminate de adăugarea unei uși vitrate la înălțime și a unei ferestre imense de trapez care se extinde până la acoperiș.

Un panou din sticlă inteligentă - sticlă care poate trece de la translucid la transparent atunci când se aplică tensiune, lumină sau căldură - a fost instalat direct deasupra cada din baia apartamentului, oferind locuitorilor opțiunea de a se uita la un lumină decorativă centrată de un ferigă.

Pentru a oferi o oarecare separare între zonele de locuit ale apartamentului, au fost folosite diferite materiale pentru pardoseală. Podelele din lemn de stejar întunecat circulă prin încăperile care stau spre partea din față a apartamentului, în timp ce plăcile cu albastru hexagonal au fost aplicate în baie și betonul lustruit este folosit în extensie.

"Paleta de materiale contrastante a fost aleasă pentru a crea dramă și distincție între cele trei domenii principale, prin accentuarea experiențelor senzoriale variate", a explicat studioul.

Image

În partea din spate a grădinii, a fost ridicat un mic studio în care clientul se poate retrage pentru a lucra.

Placajul roz a fost folosit pentru a-și forma pereții, tavanul, biroul și dulapurile de depozitare, care prezintă găuri mici în loc de mânere convenționale.

Image

Fațada sa are o fereastră de colț mare, care studioul speră să creeze un „dialog” între volumul și elementele vitrate care apar pe casa principală. În ușa sa a fost integrat și un mic panou de vitralii.

Alte detalii ciudate din apartament includ o ușă ascunsă pe holul de la intrare care poate fi atrasă pentru a da mai multă confidențialitate camerei de recepție din față - atunci când nu este folosită, apare pur și simplu ca un perete cu panouri cu cârlige.

Image