Anonim
Image Structurile cu coliziuni formează centru comunitar Pădurea Înțelepciunii Hannae

Unsangdong Architects a proiectat centrul comunitar Pădurea Înțelepciunii Hannae din Seul, cu un rând de forme încrucișate închise de pereți de capăt de sticlă.

Studioul Seul Unsangdong Architects a dezvoltat centrul în cartierul Hannae ca un spațiu cultural pentru comunitatea care repune un teren abandonat în apropierea intrării într-un parc public.

Image

Pentru a găsi o modalitate de a încuraja rezidenții locali să se angajeze din nou ca societate, studioul de arhitectură a proiectat clădirea pentru a găzdui o bibliotecă, cafenele și spații pentru învățământul școlar.

Unsangdong Architects a descris clădirea drept „o pădure artificială” care completează copacii parcului din jur.

Image

Pădurea Înțelepciunii Hannae este, de asemenea, concepută ca o respingere a mediului construit al cartierului, în care blocurile de apartamente din beton oferă locuințe de înaltă densitate, cu puțină legătură cu natura.

"Nu este o arhitectură dominantă, dar spațiul extinde imaginația cuiva", a spus Unsangdong Architects. „Forma sa este o combinație între natură și întâlniri concentrice, simbolizate ca munți suprapuse”.

Image

Intersectarea volumelor reduse simbolizează un sentiment de unire, comunicare și spirit comunitar, precum și crearea unei forme unice care este mai puțin dominantă decât dacă s-a folosit o singură masă.

În înălțime, orientată spre o piață publică, capetele grilei sunt umplute cu geamuri care permite lumina zilei să se revarsă în spațiu. Mai în spate, formele suprapuse creează deschideri neregulate suplimentare care se adaugă dinamismului interiorului.

Image

Dispunerea interioară se bazează pe un raft repetabil care formează pereții și devine o partiție între diferite zone. Aceste despărțitori din lemn desemnează spațiu, oferind totodată un element consistent care curge în întreaga clădire.

Sistemul de rafturi se extinde pe tavanul bibliotecii, creând spații care se simt cald și intim. Panourile de lumină sunt încorporate în tavan, care variază în înălțime pentru a da fiecărei zone o personalitate distinctă.

Image