Anonim
Image Sanuki Daisuke Architects construiește o casă plină de lumină pe un teren urban dens în Vietnam

Pereții vitrați de înălțime dublă ajută la atragerea luminii în Casa NGA, proiectată de studioul din Vietnam Sanuki Daisuke Architects pentru o parcelă strânsă în orașul Ho Chi Minh.

NGA House este înconjurată de clădiri de la unu la trei etaje legate de o rețea de alei înguste, unde casele adiacente aruncă umbrele una peste alta și blochează vederi.

Arhitectii Sanuki Daisuke au umplut site-ul cu un volum cât mai mare, apoi i-au tăiat colțurile conform studiilor solare care au stabilit unde lumina poate fi adusă în mod eficient fără a supraîncălzi interiorul.

„Am conceput această clădire ca o grădină tridimensională, unde vântul și lumina soarelui călătorește constant din exterior prin fiecare intrare deschisă a clădirii”, a spus studioul.

Zonele comune între camere au fost îmbinate într-un singur spațiu continuu pentru a evita compartimentarea. Acest spațiu se schimbă între o singură și o înălțime dublă pe măsură ce se deplasează în casă.

Un total de cinci dormitoare, distribuite pe fiecare etaj, sunt amenajate în jurul acestui spațiu central și sunt mai mult închise pentru a oferi confidențialitate.

Intrarea la parter și zona comună, o bucătărie și un spațiu de luat masa deasupra, camera de zi la etajul doi și o sală de cult la etajul al treilea sunt toate situate în acest singur spațiu continuu.

Ferestrele mari cu dublă înălțime de pe partea de nord și de sud aduc lumină în acest spațiu. Acestea formează, de asemenea, intrarea și cealaltă deschidere pe o mică terasă la primul etaj.

Ferestrele glisante permit ca aceste zone să fie aproape în totalitate deschise spre exterior, cum ar fi în partea din spate a casei unde a fost adăugată o mică grădină.

În zonele comune, finisajele de perete și podea sunt realizate din spațiile exterioare pentru a crea ceea ce se simte ca un flux continuu prin spațiu.

"Cimentul rezistent la apă se aplică atât pe pereții exteriori cât și pe cei interiori, făcând o tranziție fără sudură de la spațiul exterior la interiorul casei", au spus Sanuki Daisuke Architects.

În dormitoare și mai multe spații private, podelele din lemn și finisajele de perete alb oferă un contrast cu aceste zone de locuit.

Image