Anonim
Image Cutia mare de sticlă aduce lumină în restaurantul Comedor din Austin din Olson Kundig

Manivelele de mână sunt folosite pentru a ridica uși uriașe de sticlă care se deschid într-o curte din acest restaurant mexican, pe care firma Seattle Olson Kundig a completat-o ​​în centrul Austin.

Olson Kundig a proiectat restaurantul Comedor de 4.700 de metri pătrați (437 de metri pătrați) pentru un teren colț în cartierul de afaceri al Austinului. Scopul a fost de a crea atât o prezență de comandant în oraș, cât și de a oferi răgaz din mediile sale aglomerate.

Image

Restaurantul mexican de pe strada 501 Colorado, condus de bucătarii Gabe Erales și Philip Speer, cuprinde un bar cu o înălțime dublă și o zonă de luat masa și o terasă în aer liber alăturată. Din exterior, acestea sunt ascunse de pereți de cărămidă întunecată.

"Pentru Comedor, am creat un sanctuar pe un colț urban foarte aglomerat", a declarat directorul firmei Tom Kundig, care a condus proiectul.

"Clădirea este capabilă să moduleze între un refugiu interior protejat și o poziție puternică pe o stradă plină de viață Austin - yin și yang."

Kundig are porțiuni întregi din cărămidă neagră care înfășoară nivelul inferior cu blocuri vitrate translucide pentru a oferi confidențialitate de pe stradă, precum și imagini din interior.

„Am încorporat blocuri de sticlă în porțiunile orientate spre stradă, deoarece a fost important să invităm oamenii în Comedor fără a da nimic înainte să intre”, a spus arhitectul.

O cutie mare de sticlă glisată pe partea de sus se extinde pe fiecare parte și prezintă rame groase de oțel care fac referire la negrul structurii inferioare. Acest volum formează acoperișul barului și restaurantului principal pentru a-l păstra plin de lumină naturală.

Noaptea, structura superioară și pereții vitraji din cărămidă se aprind atunci când interioarele sunt aprinse.

Un perete de sticlă și oțel care se desfășoară pe partea din spate a restaurantului are două ferestre imense care pot fi ridicate pentru a se deschide în curte - ideale pentru a fi utilizate în climatul cald al Austinului.

„Lucrând cu Tom, am reușit să distilăm Comedor într-un singur concept de design fundamental: o curte interioară ascunsă, flancat de o cutie strălucitoare de lumină”, a adăugat William Ball, partenerul director al Comedor.

Funcția de scripetă urmează abordarea brută și gata pe care Olson Kundig o folosește adesea în proiectele sale - firma a folosit un sistem similar pentru a crea un set de uși de sticlă batante într-o casă rurală din Idaho.

Un perete de cărămidă aparținând Clădirii McGarrah Jessee adiacente, care are peste 100 de ani, formează fundalul în curte. Alte detalii sunt furnizate de plantatoarele de cărămidă neagră, o fântână mică și copacii Palo Verde și Salcâm.

Image

În interior, decorul restaurantului este decupat și industrial, cuprinzând detalii expuse din oțel negru și beton. Olson Kundig a creat o serie de mobilier personalizat, inclusiv mese Hickory-lemn și scaune din piele închisă și iluminat pentru a completa acest lucru.

În spațiu sunt oferite o serie de locuri cu locuri, inclusiv o pereche de mese lungi, în stil familial. Spre partea din spate a restaurantului, un set de bănci oferă pereți despărțitori între mese pentru grupuri mai mici.