Anonim
Image Toru Kashihara Architects proiectează un templu din beton în trepte la Tokyo

Shoraku-Ji este un templu budist aflat lângă un cimitir din nord-estul Tokyo, de către Toru Kashihara Architects, cu un design în beton în trepte care își propune să transforme arhitectura tradițională a templului.

Situate pe un sit înconjurat de multe alte temple și cimitire, toate funcțiile templului Shoraku-Ji - care altfel ar fi fost adăpostite în structuri individuale - au fost comprimate în această clădire cu mai multe etaje.

Image

„Clădirea joacă un joc geometric sofisticat”, a spus Toru Kashihara Architects.

"Nu este o formă de templu budistă tradițională cu mai multe clădiri pe un site. Mai degrabă, este organizată într-o singură clădire cu trei etaje."

Image

La parter se află centrul vizitatorilor și un spațiu pentru evenimente, iar deasupra acesta este un spațiu pentru ceremonii religioase cu un altar. La ultimul etaj este un spațiu rezidențial pentru preotul templului.

Fiecare dintre aceste niveluri crește în profunzime, pe măsură ce se deplasează în sus, cu volanul spre sud pentru a crea un spațiu adăpostit mai jos, „în același mod ca streașina unui templu vechi”.

Fațada este împărțită în trei benzi orizontale formate de secțiuni de perete de beton suprapuse și deschideri vitrate. Pe măsură ce podelele se mișcă în sus, lățimea acestor secțiuni de perete și fereastră este înjumătățită, iar dezvăluirile devin mai adânci.

La capătul nordic al templului, aceste deschideri toate se aliniază, creând o stivă triunghiulară care se află pe o vedere spre altar.

Image

"Pe măsură ce templul urcă în înălțime, cutiile și golurile sunt la jumătate din lățimea celor de dedesubt, iar adâncimea cutiilor crește pe măsură ce se extind în aer", a spus studioul de arhitectură.

„Drept urmare, clădirea pare să fie o imensă To-Kyou, care în construcția templului tradițional japonez din lemn este o îmbinare stratificată care leagă stâlpii și grinzile.”

Image

Finisajul din beton al exteriorului domină, de asemenea, interioarele, care au fost lăsate flexibile cu uși glisante, podele din lemn și pereți de ecran tradițional.

Spațiul religios primar din templul Shoraku-Ji a fost finisat cu un tavan din lemn zvelt, sub care se află altarul ornat.

Image