Anonim
Image Perkins + Will încorporează principii de design biofil în Reședința Ribeirão Preto din Brazilia

Pereții de sticlă retractabili, paravanele din lemn și un acoperiș verde verde sunt printre caracteristicile pe care firma globală Perkins + Will le-a inclus în această locuință familială pentru a oferi o legătură puternică cu natura.

Image

Proiectată de studioul Perkins + Will din São Paulo, reședința este situată în Ribeirão Preto, un oraș din sud-estul Braziliei.

Locuința este destinată să servească drept un refugiu modern și „legat de natură” pentru un cuplu tânăr și cei doi copii ai lor. Arhitecții s-au bazat pe principii de proiectare biofilă, care vizează conectarea oamenilor la mediul natural.

Image

Construită pe un loc înclinat, Reședința Ribeirão Preto este formată din două niveluri care formează un plan în formă de T. Etajul superior conține intrarea și spațiile publice, în timp ce partea inferioară găzduiește dormitoare și o cameră media.

„Amplasat în cea mai înaltă porțiune a terenului, volumul superior formează un fel de scut către cel inferior, creând o ambianță mai privată”, a spus studioul într-o descriere a proiectului.

Image

O combinație de lemn, beton, metal și sticlă au fost utilizate pentru a compune volumele rectiliniene ale casei. Un acoperiș înclinat și ecrane de tec ajută la umbrarea pereților vitrați și la reducerea penetrării solare.

Image

Nivelul superior este format din mai multe zone distincte. Un carport flancează partea de nord a casei, în timp ce un bar care se întinde spre vest conține o sală de sport și home theater. Porțiunea centrală cuprinde o bucătărie și o zonă de luat masa și un living.

Un perete retractabil de sticlă permite camerei grozave să curgă perfect într-un curte mare. Dotat cu mobilier de sufragerie, acest spațiu exterior generos are vedere la o piscină de beton care parțial se ridică peste curtea înclinată.

Image

La capătul sudic al nivelului superior, un pod zvelt trece peste o curte de nivel inferior și se conectează la o a doua terasă și gazon liniar. Această pată ierboasă este de fapt acoperișul nivelului inferior.

"Pentru a finaliza experiența biofilă, designerii au adăugat un acoperiș verde pe partea a doua a volumului", a spus echipa. "Detaliul îmbunătățește, de asemenea, condițiile termice, o chestiune importantă, deoarece vremea locală este destul de caldă."

Image