Anonim
Image Golurile și deschiderile oferă vederi și briză la mare la Patio House de OOAK

Această casă de vacanță concretă de pe insula greacă Karpathos se află peste o stâncă stâncoasă și are o zonă de luat masa în aer liber, care privește peste Marea Egee.

Biroul de arhitectură din Stockholm, OOAK, a proiectat proprietatea pentru un cuplu care locuiește în Paris, căruia i-a plăcut să călătorească în Grecia la windsurf.

Image

Casa se află pe un teren cu stânci, cu vedere panoramică la mare și windsurfers pe plaja Afiarti din apropiere.

Poziția sa pe o stâncă zimțată a informat un design care încearcă să utilizeze optim setarea sa, fără a perturba peisajul natural slab și neatins.

Image Fotografie de Ake E: fiul Lindman

"Întrebarea a devenit cum să introducem un obiect străin - o casă - în acest peisaj spectaculos, sporindu-i calitățile fără a-i modifica caracterul", a declarat OOAK.

„În loc să încerce să imiteze peisajul, casa este așezată ușor pe site ca obiect, lăsând peisajul din jur cât mai neatins”.

Image

Casa este proiectată ca un obiect distinct, care completează și îmbunătățește versantul accidentat al dealului.

Din acest motiv, clădirea este construită din beton armat cu un finisaj marcat cu scândură, iar acoperișul său este acoperit cu pietriș care se potrivește cu tonurile din împrejurimile sale.

Image

Terenul dispune de două platouri în trepte, ceea ce i-a determinat pe arhitecți să retragă clădirea din partea superioară pentru a optimiza priveliștile și a crea impresia că se extinde spre mare.

"Acest efect de cantilever are o prezență puternică care îmbunătățește întreaga experiență a site-ului atât din interior, cât și din exterior", a adăugat studioul.

"Din interior, creează iluzia că casa se plimbă peste mare, în timp ce din exterior accentuează și mai mult contrastul dintre cele artificiale și cele naturale."

Image

Casa trebuia să asigure spații exterioare utilizabile care sunt protejate de vânturile puternice ale regiunii, astfel că principalele zone de locuit sunt dispuse pe un singur etaj în jurul unei terase protejate.

O serie de goluri încorporate în structură creează o relație puternică între zonele interne și cele externe. Unul dintre goluri conține o scară care duce la o terasă mare pe platoul inferior.

Image Fotografie de Ake E: fiul Lindman