Anonim
Image

L'Abri renovă casa din Montreal cu podele și pereți din cherestea

Studioul canadian de construcție L’Abri a amenajat o casă din Montreal cu șipci subțiri de lemn care creează plăci de podea la nivelul superior și formează o despărțire în foaier.

Image

Proiectul Rivard a implicat transformarea apartamentelor într-o proprietate de la începutul anilor 1900 într-o casă contemporană unifamiliară. Dispunerea este reconfigurată cu un spațiu de locuit centralizat care acoperă întregul parter, cu o terasă din spate și un port auto.

"Apartamentele originale cu suprapunere, în mare parte partiționate, dau loc unei rezidențe moderne spațioase", a spus L'Abri.

Interioarele sunt caracterizate de plafoanele lor înalte și de ferestrele noi. Pereții și dulapurile sunt albe, cu podele din beton care se adaugă la estetica goală.

L'Abri a reproiectat spațiul cu accent pe "maximizarea spațiilor deschise, curățarea spațială și finețea detaliilor".

Image

Ușa din față este proiectată cu o porțiune mare vitrată și este înconjurată de alte ferestre. Se deschide pe un foaier, creat între o baie mică în față și o perete despărțit din lemn cu o bancă încorporată în dreapta.

O cameră de zi este situată în cealaltă parte a ecranului și curge într-o bucătărie complet albă, cu o insulă centrală. În spate, se accesează o terasă în aer liber dintr-o zonă de luat masa decorată minim, unde dulapurile încorporate se potrivesc cu cele din bucătărie.

Acest spațiu principal de locuit se întinde pe toată lungimea casei, de la stradă la terasa din spate și oferă o mână de ferestre mari care inundă interiorul cu pereți în jos cu lumină.

O scară nou proiectată, construită din lemn ușor cu șine albe, duce la etajul superior.

Aici, holul este acoperit cu pardoseală din lemn cu șipci, pentru a forma o pasarela, care filtrează lumina de la un luminator mare în jos până la bucătărie.

Image

Suita principală, două dormitoare și o baie detașată completează primul nivel. Dormitorul principal are plafoane de 10 metri înălțime (trei metri) care urmează linia acoperișului, precum și un mic balcon care dă peste stradă.

O scară în spirală exterioară leagă curtea din spate, holul de la etajul superior și o punte de acoperiș cu o masă de luat masa în aer liber.

Reședința este situată în Plateau-Mont-Royal, o zonă cu margini de copaci din Montreal, care este punctată de case de primăvară pitorești, cafenele și baruri populare și mici galerii.

Proiectele recente de renovare interioară din altă parte a orașului includ o casă unifamiliară din anii '50, cu suprafețe actualizate în interior și în exterior, o casă plină de lumină, cu o scară metalică cu placă, și spațiu comercial transformat într-o casă familială cu accente roz și teal.