Anonim
Image Vector Architects transformă fabrica de zahăr în hotelul Alila Yangshuo

Vector Architects a transformat o fabrică de zahăr în uz din munții Județului Yangshuo din China, într-un hotel de resort, care are un grup de structuri de zidărie, proiectate pentru a completa arhitectura industrială existentă.

Image

Hotelul Alila Yangshuo este situat într-o colecție între doi dintre munții carstici care face din această zonă din regiunea Guangxi o destinație populară pentru turiștii care doresc să ia peisaj pitoresc.

Studioul Vector Architects, cu sediul din Beijing, a primit sarcina de a crea un hotel pe locul fabricii de zahăr în uz, care a fost construit în anii '60 și cuprinde un grup de clădiri alături de o mulțime folosită pentru încărcarea trestiei de zahăr pe bărci.

Image

Proiectul a presupus păstrarea și refacerea structurilor existente și introducerea de noi clădiri de cazare care să completeze estetica lor industrială. Interioarele proiectate de Ju Bin de proiectare spațială orizontală urmăresc să accentueze legătura dintre vechi și nou.

Clădirile originale conțin acum facilități, inclusiv recepția hotelului, o cafenea, un bar, o sală polivalentă, o galerie și o bibliotecă, care sunt toate aranjate în jurul unui iaz reflectorizant și al unei locuri scufundate din centrul complexului.

Image

Pe flancul vechii mori sunt o pereche de blocuri noi care adăpostesc o varietate de camere și apartamente pentru oaspeți. Aceste adăugări prezintă forme de tip gabled și o paletă de materiale care face referire la arhitectura existentă.

"Am păstrat profilul noilor clădiri cât mai simplu pentru a evita distragerea inutilă a vechii fabrici de zahăr cauzate de o geometrie excesiv de expresivă", a spus studioul, care a renovat anterior o casă într-un port chinez, adăugând un acoperiș din beton boltit.

Image

Clusterul de structuri asemănătoare cu șopron este construit folosind blocuri de beton tubulare și beton marcat cu scândură cu suprafețe perforate care oferă o interpretare ușoară și modernă a metodelor utilizate la construirea morii originale.

"Pentru a crea un sentiment de consecvență, în loc să copiem pur și simplu materialitatea și textura veche, încercăm să căutăm această nuanță în care folosim mai multe materiale și metode de construcție contemporane, păstrând în același timp structura de zidărie și zidărie a vechilor", au spus arhitecții .

Image

Noile clădiri sunt găzduite în terenuri amenajate destinate unei grădini pe care oaspeții se pot rătăci pentru a se bucura de priveliște asupra peisajului, iazurilor și plantării.

Căile conectează volumele cu caracteristici în aer liber, inclusiv plaja scufundată și o piscină poziționată în zona de încărcare anterioară care se întinde spre râu.

Image

Clădirea mai mare numită Sugar House Retreat conține camere cu balcoane private în spate, care privesc peisajul montan.

Garden Townhouse cu două etaje găzduiește o serie de apartamente cu vedere la clădirile vechi și iazuri. În spate, apartamentele superioare se deschid pe o terasă privată, în timp ce apartamentele de la parter privesc o grădină de bambus.

Image

Ecranele perforate create prin combinarea blocurilor din beton solid și gol ajută la furnizarea de lumină și ventilație naturală în clădirile și zonele de circulație.

De-a lungul feței retragerii Sugar House, aceste suprafețe ecranează clădirea de pe drumul din apropiere. Această latură a clădirii este predată coridoarelor și scărilor care leagă diferitele niveluri.

Image

Zonele de circulație sunt destinate ca o extindere a căilor care se extind pe întregul complex. Acestea sunt punctate de goluri înălțime care funcționează ca holuri în aer liber, oferind acces la diverse scări.

Aceste deschideri sunt destinate să evocă peșteri găsite în munții din jur și să ofere vederi asupra feței adiacente a stâncii. Golul central conține un baldachin de bambus sculptural care se prăbușește prin podele.

Image