Anonim
Image

Ranch Mine modernizează arhitectura în stil misional pentru Canal House din Phoenix

Studioul de arhitectură Phoenix The Ranch Mine și-a bazat această casă din partea canalului în misiunile construite în vestul american acum 200 de ani.

Canal House este numit în mod corespunzător pentru amplasarea sa pe canalul de 181 de mile care aduce apa în suburbiile nordului Phoenix. Calea navigabilă a fost creată mai întâi acum peste 2.000 de ani, apoi reconstruită pentru societatea modernă în secolul trecut.

Image

„Aceste canale trec adesea neobservate, deoarece orașul și-a întors în mare parte spatele acestor active până de curând”, a spus The Ranch Mine, care a fost fondată în 2010 de Cavin și Claire Costello.

Image

Locul de 9.283 de metri pătrați pentru reședință este format neregulat, datorită unghiului pe care Canalul Arizona îl taie prin rețeaua orașului.

Clădirea este ca o reinterpretare a arhitecturii în stilul misiunii, construită în vestul american de către misionarii spanioli la sfârșitul secolului XVIII și începutul secolului XIX. De asemenea, stilul a cunoscut o renaștere în jurul sfârșitului secolului XX, când a fost adaptat pentru o serie de proiecte rezidențiale, comerciale și publice.

Image

Zidurile palide, acoperișurile în formă de teracotă și camerele care se deschid pe spații umbrate sunt tipice stilului istoric.

Image

„Asemănător misiunilor din sudul Arizona, designul se deschide din spațiile interioare către curți care oferă zone de locuit suplimentare la diferite ore ale zilei, în funcție de locația soarelui”, a spus studioul, care a completat anterior rânduri de potrivire. case din oraș.

Locuința cuprinde o pereche de blocuri albe, deschise, cu o curte privată cu gazon între ele. Cele două sunt conectate printr-un coridor subțire, care formează intrarea principală și este îmbrăcat în cărămidă de culoare deschisă. O aripă de cărămidă suplimentară oferă o altă intrare în spate, lângă garaj.

Image

Dintre cele două blocuri principale, ambele acoperite cu metal ondulat ruginit, cele mai lungi adăpostesc suita principală și două dormitoare mai mici, în timp ce cele mai scurte conțin zona de locuit în plan deschis.

Image

Majoritatea camerelor au vedere sau se deschid spre curtea centrală, unde un șemineu de oțel ruginit poate fi folosit pentru a încălzi o zonă de relaxare în nopțile răcoroase de deșert. Un brise-soleil metalic modelat curge orizontal deasupra ușilor de sticlă care se orientează spre sud.

Image

Dispunerea a fost aleasă astfel încât clădirea aruncă umbre pe spațiile exterioare. Accesată din bucătărie, zona de mese al-fresco din spate primește cea mai mare umbră pe parcursul zilei.

Image

În interiorul spațiului de locuit, tavanul mobilat este căptușit cu lemn de tiv. O dispunere simetrică parcurge de la bucătărie la un capăt, până la zona de luat masa și în sfârșit camera de zi.

Contoarele din marmură se potrivesc între suprafețele bucătăriei și ale băii, iar camerele sunt unite de o podea de beton agregat. Rame de uși și ferestre din lemn ajută, de asemenea, la încălzirea pereților albi.