Anonim
Image

Marlon Blackwell creează o clinică pediatrică din Arkansas cu fațada roșie vie

Firma americană Marlon Blackwell Architects a creat o unitate medicală de culoare roșie strălucitoare pentru copii, care este menită să stea în afară de vecinii săi în stil suburban.

Image

Harvey Pediatric Clinic este situat pe coridorul principal comercial din Rogers, un oraș din nord-vestul Arkansas, care este dominat de dezvoltarea suburbană. Forma neregulată a clădirii medicale și fațada roșie sunt destinate să contrasteze cu „formele slabe” și „tonurile de bej” care îl înconjoară.

„Situată într-un teren care a fost punctat anterior de siluetele unor obiecte singulare, cum ar fi hambare, șopron, silozuri, vehicule RV și semicamioane, clădirea este un văr biologic al acestor tipologii diferite”, a spus Marlon Blackwell Architects, o firmă proeminentă din Arkansas. în 1990.

Image

De asemenea, proiectarea ajută la consolidarea identității clinicii progresive, care urmărește o abordare holistică în tratarea copiilor. "Clădirea completează practica, ridică tipologia cabinetului medical și oferă un spațiu de înaltă calitate, eficient, închis într-o figură îndrăzneață", a spus studioul.

În plan dreptunghiular, clădirea cu două etaje este formată dintr-un nivel inferior vitrat și o porțiune superioară care este înfășurată în panouri metalice. Proeminând de acoperiș este un volum în unghi care conține o cameră cu două înălțimi și mezanin. Forma sa corespunde cu un volum similar la nivelul solului, care adăpostește o scară.

Image

Echipa a sculptat un gol în nivelul inferior care servește ca zonă de abandon pentru pacienți. Ambele părți ale vântului de intrare sunt căptușite cu pereți vitrați. „Spațiile de pe ambele părți ale trecerii sunt învelite în sticlă, asigurând o legătură cu peisajul din jur și stabilind o separare vizuală și materială de etajul superior”, a spus echipa.

Image

Au fost utilizate diferite tratamente de fațadă pentru fiecare parte a instalației. La sud, porțiunea superioară este înfășurată în panouri metalice vopsite cu cayenne strălucitoare - o nuanță care a fost dezvoltată special pentru acest proiect. Aceeași culoare vibrantă a fost utilizată într-o parte a aripioarelor de pe fațada estică, care ajută la umbrirea unui perete de sticlă și la minimizarea câștigului de căldură.

Pe partea mai nordică, mai liniștită a clădirii, arhitecții au folosit panouri standard de rezistență la zincat. "O fereastră cu panglică consolidează orizontalitatea formei, iar culoarea gri mai închisă, rece, accentuând culoarea saturată, caldă folosită pe figura de sud", a spus echipa. Pe fațada de vest au fost utilizate și panouri metalice gri.

În interiorul instalației de 1.394 de metri pătrați de 15.000 de metri pătrați, nivelul solului conține birouri private pentru specialiști în pediatrie, alături de o sală de spargere a personalului care se deschide pe o mică grădină. Etajul superior adăpostește clinica.

Image

O scară care duce la clinică are un luminator cu sticlă albastră, care oferă o atmosferă rece, liniștitoare. "Culoarea creează un prag vertical care sugerează un loc de vindecare situate mai sus", au spus arhitecții.

Echipa s-a concentrat pe crearea unei căi clare de circulație în cadrul clinicii. Șaisprezece săli de examinare sunt situate de-a lungul unui coridor în formă de buclă, cu sala de așteptare și zonele de check-out, ambele situate la capătul estic al buclei. "Lucernele peste cele două stații de asistente, care sunt distribuite între sălile de examinare, aduc lumină naturală amplă în centrul clădirii", a spus echipa.