Anonim
Image

HGA creează căsuțe îmbrăcate în cedru pentru muzicienii clasici din Vermont

Firma americană HGA Architects and Engineers a luat semne de la casele în stil Cape Cod, în timp ce a conceput o serie de cabine pentru muzicieni de renume mondial care petrec vara în ruralul New England.

Casele de muzică Marlboro sunt situate pe campusul de 500 de acri (202 hectare) al Colegiului Marlboro, înfipt în poalele Munților Verzi din Vermont. În fiecare vară, campusul găzduiește Școala și Festivalul de Muzică Marlboro, care a început în 1951.

Image

Aproximativ 80 de muzicieni clasici distinși stau în campusul verde timp de șapte săptămâni, adăpostindu-și meseria și găzduind spectacole publice. Printre participanții din trecut fac parte Yo Yo Ma, Jonathan Biss și Murray Perahia.

„Deși este numită școală sau festival, este în realitate mai mult un sabatic sau un claustru pentru muzicieni - un loc în care artiști eminenți și profesioniști de excepție tineri din întreaga lume se adună să trăiască, să joace și să învețe împreună”, a declarat HGA Architects and Engineers., o firmă cu sediul în Minneapolis

Image

În timp ce majoritatea participanților stau la căminele din campus, HGA a primit sarcina de a crea cinci cabine pentru a găzdui muzicieni de nivel superior.

Cabanele trebuiau să îmbrățișeze cadrul natural și să fie atenți la „cultura unică și evoluată organic a festivalului”, alături de atmosfera sa casual.

Ca răspuns, echipa - condusă de Joan Soranno și John Cook, ambii directori ai HGA - au conceput locuințe mici, cu placaj de scândură de cedru și acoperișuri închiși. Cabinele sunt situate de-a lungul unui vechi drum forestier care a fost redenumit Musician's Way.

Designerii s-au inspirat din casele în stil Cape Cod, care sunt populare în Noua Anglie și constau, în general, dintr-o cutie cu un singur etaj, acoperită cu un acoperiș cu cheie și coșul central.

Echipa a efectuat ample cercetări în ceea ce privește stilul arhitectural, descoperind că locuințele erau ținute jos până la sol pentru a reduce cantitatea de spațiu interior care necesită încălzire.

„Rezultatul acestor investigații a dus la o clădire care stă jos la pământ, cu streașina de acoperiș care începe la doar șapte metri deasupra podelei”, a spus studioul. "Efectul este de a trage acoperișul peste corpul principal al casei - ca un șepc tricotat când vânturile din noiembrie încep să urle."

Fiecare cabină este așezată pe o bază de piatră cu față divizată. În timp ce Cape Cods sunt adesea vopsite în alb - făcându-le să iasă din peisaj - echipa a ales să nu ascundă plajele din lemn natural.

"Am considerat că este mai important să creăm continuitate cu natura, decât să concurăm cu ea", a spus Soranno. "Legătura cu natura este ceea ce face acest loc special."

Mai mult, căptușeala de cedru este menită să se intemple în timp și să aibă o nuanță argintie. Șemineele metalice de zinc și ramele ferestrelor își vor arăta, de asemenea, vârsta, devenind „mai moale și mai aspectuale”.

Interioarele cabinei sunt restricționate semnificativ. Camerele au plafoane expuse din lemn, pereți înveliți cu pin și parchet.

Ferestrele operabile au eliminat nevoia de aer condiționat. Deschiderile sunt mai mari decât tradiționalul Cape Cod, care le permite să aducă mai multă lumină naturală și să ofere vederi mai extinse asupra pădurii înconjurătoare.