Anonim
Image Enrique Jerez și Jesús Alonso încorporează presa de tipografie și atelierul de tâmplărie în casa din nordul Spaniei

Obloanele verzi-mentă, pereții albi și acoperișul cu gresie roșie din această casă și studio de către arhitecții Enrique Jerez și Jesús Alonso fac referire la casa din 1940 pe care o înlocuiește în apropierea orașului spaniol Burgos.

Atunci când Jerez a studioului local Gaztelu Jerez Arquitectos și Alonso au fost solicitați să elaboreze planuri de înlocuire a casei care se deteriorează, arhitecții au dorit să asigure noua locuință dotată cu împrejurimile sale.

În timp ce structurile din beton sunt mai frecvente în zonă, au decis să folosească cadrul metalic care a permis construirea casei în totalitate în doar opt luni.

Partea inferioară a plăcilor de pardoseală metalică este lăsată expusă în interior, dar arhitecții au folosit materiale mai tradiționale pentru a masca tehnicile sale de construcție contemporane din exterior.

Pereții exteriori sunt albi, o terasă înconjurată de finisare de calcar și acoperișul acoperit cu dale roșii.

„În zilele noastre cartierul este foarte deteriorat, având în vedere că multe case noi au fost construite fără nicio legătură și sensibilitate la preexistență”, au explicat arhitecții.

Image

„Dincolo de a da un răspuns specific la o anumită problemă, proiectul propune o posibilă soluție pentru intervențiile viitoare la acest district, încercând să coordoneze construcțiile noi cu respectarea arhitecturii originale și a urbanismului”, au adăugat acestea.

"Proiectul presupune câteva principii din arhitectura tradițională pentru a le adapta la prezent. În felul acesta, vechiul și noul stabilesc un dialog bazat pe logică, naturalețe și toleranță."

Regulamentele de planificare locală impuneau ca casa să fie atașată de vecinul ei, o problemă pe care arhitecții o întâmpinau prin împărțirea spațiilor de locuit pe două blocuri și legarea lor cu un garaj.

O mică terasă este închisă între cele două blocuri gablate și conectează toate spațiile amenajate în jurul său.

Image

Unul dintre spații - un studio de tipărire și tâmplărie - este amplasat la baza unui bloc cu două etaje care conține dormitoare la ultimul etaj.

Terasa leagă spațiul de lucru cu zona de locuit setată în blocul cu un singur etaj pe care este aplicată.

De la podeaua dormitorului din PI House, care își ia numele din inițialele clienților, locuitorii pot vedea vedere asupra malului râului împădurit al lui Arlanzón peste acoperișul spațiului de locuit mai mic.