Anonim
Image

Trei colibe din lemn înnegrite proiectează de la restaurantul montan de Peter Pichler și Pavol Mikolajcak

Din acest restaurant de munte, un trio de poduri frontale din sticlă, ieșite din lemn, pe care arhitecții Peter Pichler Architecture și Pavol Mikolajcak le-au creat pentru schiorii din Dolomiții din Tirolul de Sud.

Image

Peter Pichler Architecture a colaborat cu arhitectul italian Mikolajcak la proiectarea restaurantului Oberholz Mountain Hut pentru stațiunea de schi Oberholz. Amplasat pe o mică movilă, are o conexiune directă la pârtia de schi.

Image

Situată la 2000 de metri în Dolomiții din sudul Tirolului din Italia, structura se împarte în trei volume portabile care se ridică de pe deal și se orientează spre diferiți munți din zonă.

Image

Corpul principal al clădirii este înglobat în coasta dealului cu doar acoperișul care se află pe deasupra suprafeței. Pe măsură ce se extinde spre exterior, acoperișul se ramifică în trei forme curbate care acoperă volumele de mai jos.

Image

Ferestrele mari se află în fața fiecărui volum pentru a oferi vederi pentru schiorii de masă, în timp ce pardoseala de zada înnegrită și forma închiși sunt destinate ca referință la stilul cabanei montane tipice zonei.

Image

"Structura cantilevering crește din deal ca un copac căzut cu trei ramuri principale creând o simbioză cu peisajul", au spus arhitecții.

„Fiecare dintre ei se confruntă cu cei mai importanți trei munți din jur”, au explicat ei. "La capătul ramurilor, o fațadă mare de sticlă încadrează munții din jur din interiorul colibei."

Image

Pe o parte, clădirea se curbește în jurul unei terase orientate spre sud, așezată la marginea muntelui. Un perete vitrat oferă vedere la bar și zona de relaxare.

În interiorul restaurantului principal, structura din lemn de molid rămâne expusă. Două spine curbiline se extind în jos de pe acoperiș pentru a forma despărțiri între zonele de luat masa care îl ocupă.

Image

"Interiorul este definit de o structură de lemn complexă, curbilină și vizibilă, care se estompează treptat în pereți și creează așa-numitele„ buzunare "pentru intimitate", au explicat arhitecții.

Image

Coaste verticale din lemn sunt utilizate pentru a marca diferite scaune pentru băncile care aliniază pereții. Mese și scaune sunt confecționate din lemn de molid pentru a se potrivi cu structura, iar luminile pandantive delicate atârnă de tavan.

Image

Un dulap lung din lemn împarte în spațiul deschis și colțează o zonă de relaxare pe cealaltă parte. Se confruntă cu un șemineu înglobat în peretele de beton.

De-a lungul acestui perete, o zonă de relaxare mai intimă cu căptușire din lemn, decupată din acest perete, este destinată interpretării stilului barului clasic Stube și a salonului din zonă.