Anonim
Image Fala Atelier folosește un nou perete curb pentru reorganizarea planului Lisabona

Studioul de arhitectură din Porto, Fala Atelier, a reformat un apartament fragmentat din Lisabona din secolul al XIX-lea, creând o zonă lungă de locuit îngustă încadrată de un perete curbat subtil.

Image

Apartamentul este situat la primul etaj al unui bloc de locuințe din secolul al XIX-lea, cu vedere la râul Tău.

Fala Atelier a primit sarcina de a o transforma într-o casă de vacanță cu două dormitoare pentru client.

Image

Locuința inițială era în condiții precare. Acesta a fost definit de mai multe camere mici, cu puțină lumină naturală, precum și de o baie nepractică în aer liber.

Pentru a remodela aspectul și a folosi cel mai bine planul de 60 de metri pătrați, Fala Atelier a început prin adăugarea peretelui ușor curbat. Aceasta separă zonele comunale de spațiile mai private.

Image

„Am definit o linie foarte clară”, a declarat pentru Dezeen, cofondatorul studioului, Felipe Magalhães. "Un perete curbat, care leagă ambele fațade, separă dormitoarele, holul și băile de galeria de locuit."

Prin crearea acestei „galerii de locuit” care conține zona de locuit, sufragerie și bucătărie, arhitecții au minimalizat spațiul de circulație și au maximizat lumina naturală.

Image

Peretele a creat, de asemenea, suficient spațiu în centrul curbei pentru a se încadra în toaleta și camera de duș care erau inițial afară.

Image

Cinci uși pictate manual, fiecare într-o nuanță diferită de albastru, punctează peretele curbat, care duce la băi, două dormitoare și scară.

Fiecare dintre aceste „atârnă desprinse de pe podea ca un set de picturi monocrome”, potrivit lui Magalhães.

Image

Fala Atelier a ales să placheze podeaua spațiului principal și băile din marmură, în timp ce podelele dormitorului sunt acoperite cu panouri de placaj de cenușă.

Arhitecții au creat, de asemenea, o serie de piese de mobilier din diferite tipuri de marmură care se sprijină pe rame metalice - inclusiv o unitate de bucătărie, masă laterală, rafturi și scaune.

Image

"Marmura este un material foarte accesibil în Portugalia și, ca atare, l-am folosit foarte des pe fundalul alb abstract, deoarece creează un contrast foarte intens", a spus Magalhães.

"Marmura are personalitate, suflet. Fiecare piatră este unică."

Image

De asemenea, Fala Atelier a recuperat o mică zonă de terasă din partea din spate a proprietății prin demolarea băii exterioare. Accesibil din zona de zi și unul dintre dormitoare, acest spațiu exterior are podea și pereți acoperite cu ciment.

„Noul spațiu de tip curte oferă un plus exterior camerei de zi, natural, dar neașteptat pentru un apartament de la un al doilea etaj”, a spus Magalhães.

Image