Anonim
Image Pitsou Kedem proiectează un perete de zăpadă din alamă închisă pentru apartamentul din Tel Aviv

Un perete modelat din metal negru înfășoară nivelul superior al acestui apartament cu două etaje din Tel Aviv, proiectat de Pitsou Kedem Architects.

Practica bazată pe Tel Aviv a adăugat funcția de perete la apartamentul P Duplex, pe care l-a proiectat pentru un cuplu în vârstă, cu o colecție mare de mobilier și artă plastică.

Image

Scopul era să profite la maxim de cele două niveluri ale apartamentului de la etajul 23, precum și priveliștile sale asupra orașului și spre Marea Mediterană.

Intervenția principală a arhitecților a fost reducerea zonei de la etajul doi pentru a crea un spațiu cu o înălțime dublă pentru living și sufragerie, care acum are plafoane înalte de șase metri.

Zidul de 13 metri lungime din zăpadă din alamă înnegrită oferă o balustră pentru holul alăturat la nivelul superior.

„O grilă de grătare lungă, înaltă, care ajunge de la podea la tavan, împarte holul de la al doilea nivel și prăpastia care se deschide înainte - spațiul dublu de înălțime al livingului de la primul etaj”, au spus arhitecții.

"Funcționează atât ca balustradă aerisită, protejându-i pe cei care merg pe holul al doilea nivel, oferind în același timp o vedere asupra peisajului și, cu banda de sus, oferind un cadru pentru spațiul din living."

Image

Grătarul negru - care este alcătuit din module dreptunghiulare, fiecare având diferite modele triunghiulare - formează, de asemenea, o balustradă pentru partea superioară a scării, atașându-se la capetele treptelor întunecate care se întorc din perete.

Pentru jumătatea inferioară a treptelor, treptele acoperă toată lățimea scării.

Un perete de alamă înnegrit înălțime de șase metri compartimentează livingul și sufrageria din dormitorul principal, complet cu baie și dressing, la nivelul de intrare.

"Unul dintre materialele speciale pe care le-am folosit a fost alama întunecată, pe care am folosit-o pentru a crea balustrada unică a scărilor, cu modelul ei recurent și scara în sine", au spus arhitecții.

Image

„Acest material a fost folosit și pentru crearea peretelui central, înalt de șase metri al proiectului, care unește cele două etaje și subliniază dimensiunile verticale ale spațiului”, au continuat acestea.

Image

La nivelul superior, peretele acoperă parțial zăcământul pentru a oferi intimitate camerei familiei, care prezintă un suport de carte metalic care imită stilul grătarului.

Image

Tavanele și pereții sunt vopsiți în alb în întregul apartament, oferind un fundal pentru lucrările de artă și mobilierul cuplului, în timp ce perdelele albe translucide acoperă extinderile mari ale geamurilor.

Arhitecții au ales să folosească piatra întunecată de bazalt pentru pardoselile de la nivelul inferior, unde bucătăria este prinsă lângă casa scării.

Image