Anonim
Image Architecture49 renovă podeaua bancară istorică din centrul Montrealului

Un luminator masiv iluminează noul plan de tranzacționare pentru Banca Națională a Canadei, care a fost anterior un spațiu „întunecat și incomod”.

Revizuit de studioul canadian Architecture49, podeaua comercială - cea mai mare din Quebec - este situată în Sun Life Building, un turn istoric cu 24 de etaje în centrul Montrealului.

Image

Spațiul de moștenire, care datează din 1917, constă dintr-o sală deschisă, inelată de un mezanin. Două rânduri de coloane corintene negre și aurii sunt situate în centrul spațiului.

Camera are placare din marmură, un luminator uriaș și un tavan decorat cu frunze de aur.

Image

„În ciuda acestor detalii bogate, podeaua de tranzacționare era întunecată și incomodă”, a declarat Architecture49, o firmă națională înființată în 2014 prin unirea a șase studiouri de arhitectură - Arcop, AE Consultants, North 46, PBK, Smith Carter și WHW Architects.

Biroul firmei a fost exploatat pentru a revitaliza podeaua de tranzacționare. "Au trecut 20 de ani de la renovarea ultima dată a spațiului și a fost nevoie să fie modernizată", a spus echipa.

Image

Arhitecții au primit sarcina de a crea un spațiu de lucru luminos, confortabil și sofisticat tehnologic pentru 256 de comercianți și manageri. Camera însumează 2.855 de metri pătrați de 30.735 de metri pătrați.

"Etajul de tranzacționare este centrul nervos al instituției financiare, unde comercianții finalizează tranzacțiile pentru bancă și clienții săi", a spus echipa. "Integritatea spațiului unic a trebuit să fie protejată în fiecare etapă, de la proiectare la construcție."

Arhitecții au folosit diverse tehnici pentru a accentua caracterul istoric al camerei.

Lucerna mare de sticlă a fost curățată și dotată cu corpuri de iluminat noi și eficiente, permițând luminii să inunde spațiul de mai jos.

Coloanele originale, balustradele din bronz și detaliile tavanului au fost toate restaurate și îmbunătățite, întorcând spațiul la „gloria sa dreaptă”.

Echipa a adăugat elemente contemporane, cum ar fi pereții despărțitori din sticlă din jurul birourilor private din perimetru.

Etajul de tranzacționare este dominat în mare parte de șiruri lungi de stații de lucru deschise. „O atenție deosebită a fost acordată acusticii camerei, care au fost adaptate pentru a permite comercianților să împărtășească în mod pașnic spațiul plin de concept deschis”, a spus echipa.

Image