Anonim
Image JAAK reconfigurează apartamentul din Hong Kong cu dulapurile care economisesc spațiu

Studioul de interioare JAAK a folosit dulapuri personalizate pentru a transforma un apartament cu două dormitoare în Hong Kong într-o casă mai deschisă.

Image

Studioul din Hong Kong s-a uitat la casele japoneze pentru idei la renovarea apartamentului de 33 de metri pătrați pe nume Kevin, pentru a răspunde cerințelor cuplului de un spațiu de locuit luminos și flexibil.

Image

Clienții, o familie singură, mai degrabă decât multi-generațională, nu aveau nevoie de al doilea dormitor existent al proprietății, astfel încât acest lucru a fost eliminat în noul aspect.

"Deși Hong Kong a fost o societate predominant chineză, nu putem să nu observăm că valorile familiei tradiționale chineze s-au diminuat", a declarat directorul de proiectare, Calvin Cheng, lui Dezeen.

Image

„Creșterea prețurilor imobiliare și a salariilor stagnante au dus la o clasă de„ DINC ”- Venit dublu, fără copii - cuplurile care nu sunt conforme cu mantra tradițională a familiei”, a adăugat el.

"Cu toate acestea, mogulii imobiliari locali s-au adaptat lent, dezvoltând apartamente cu partiții și tradiție."

Image

Studioul a eliminat pentru prima dată partițiile existente ale apartamentului, tipice caselor chinezești, pentru a crea un spațiu de locuit flexibil.

Repartiționarea spațiului compact făcut pentru casă pentru ferestre cu dimensiuni generoase, cu scaune și o engawa - un spațiu asemănător coridorului de-a lungul unei părți a casei care ajută la maximizarea luminii naturale de la ferestre.

Apoi, s-a introdus dulapul din lemn la comandă pentru a recrea diviziile din casă, dar singurul spațiu complet închis este baia, care este ascunsă de o ușă secretă.

Dormitorul, vizibil în spatele unui birou încorporat, este de asemenea parțial închis și accesat prin două trepte ascunse în spatele unităților montate.

O deschidere între pat și birou este prevăzută cu un blind pentru a oferi intimitate în timp ce lucrați și dormiți.

Împreună cu zidurile de beton existente, unitățile de stejar alb și blaturile din marmură, studioul a creat interioare tonifiate de pământ, care sunt accentuate de noua abundență de lumină naturală.

Stocarea este încorporată în unitățile proiectate personalizat ca soluție de economisire a spațiului. Deasupra băii, există un rând de canapea, în timp ce patul este ridicat pe o platformă pentru a crea depozitare mai jos.

Pentru a evita aglomerarea casei mici, aparatele sunt ascunse în spatele dulapurilor încorporate asigurând că locuința rămâne neclintită și „spațiul este maximizat la nivel mental”.