Anonim
Image John Pawson oferă o privire în interiorul casei și studioul său minimalist

Aceste noi fotografii dezvăluie casa și locul de muncă londonez al designerului de arhitectură John Pawson.

Comandate pentru ultimul număr al Port Magazine, imaginile oferă o privire atât în ​​biroul lui Pawson din King's Cross, cât și în casa lui Notting Hill - ambele exemple clare de abordare minimală a arhitecturii și interioare.

Image Locuința Notting Hill a lui John Pawson perechează mobilier scandinav cu suprafețe albe și podele din lemn pal

În casa lui Pawson, mobilierul scandinav este împerecheat cu suprafețe albe și podele din lemn pal.

În mod similar, biroul său este un spațiu simplu, înalt, unde o scară din beton se potrivește cu modelele arhitectonice expuse, iar calculatoarele Apple sunt punctate pe birouri simple și funcționale.

Designerul spune că stilul său minimal este o reflectare a gusturilor sale, nu o propunere pentru un stil de viață alternativ

Vorbind pentru articolul de la Dezeen, Will Wiles pentru articol, designerul a spus că stilul său minimal era o reflectare a propriilor sale gusturi estetice, mai degrabă decât o propunere pentru un stil de viață alternativ, în stilul dezbrăcat.

"Nu proiectez ceea ce fac pentru că vreau să încerc să trăiesc așa cum îmi spune", a spus el. "Este exact cum vreau lucrurile. Este o reflecție a cine sunt și ce sunt."

Image Biroul lui Pawson din King's Cross este un spațiu simplu, înalt

Născut în Yorkshire în 1949, Pawson și-a înființat biroul din Londra în 1981. Deși a studiat arhitectura, nu și-a terminat niciodată pregătirea, deci nu este recunoscut oficial ca arhitect în Marea Britanie.

O scară din beton leagă parterul cu biroul proiectantului, situat în subsol

Portofoliul său include mai multe buticuri minime, inclusiv primul magazin al lui Christopher Kane și numeroase spații religioase, precum Biserica St Moritz.

Dar este pe cale să își dezvăluie cel mai înalt proiect de până acum - noua casă pentru Muzeul de proiectare din Londra, care urmează să se deschidă la sfârșitul acestei luni în fostul Institut al Commonwealth-ului convertit.

Image Modelele arhitecturale din spectacol se potrivesc cu scara de beton

El a susținut că va fi unul dintre puținele proiecte în care albul nu domină fiecare suprafață.

"Nu am vrut alb pe nicăieri unde ai atinge", a spus el. "Publicul nu poate atinge niciun alb, este la îndemână. Doar pentru a fi practic."

Bibliotecile de la podea până la tavan oferă spațiu de depozitare

De asemenea, designerul a dezvăluit că lucrează în prezent la un hotel resort din Hokkaido, Japonia, precum și că adaptează o fermă din Cotswolds într-o casă nouă.