Anonim

Clădirea de arte vizuale de Steven Holl se deschide la Universitatea din Iowa

Firma americană Steven Holl Architects a încheiat o școală de artă din Iowa, care constă în volume de beton stivuite neregulat, acoperite cu zincare și oțel inoxidabil.

Clădirea de arte vizuale este situată în campusul universității din Iowa City. Înlocuiește o clădire din 1936 care a fost puternic afectată de inundații în iunie 2008.

Image

Acesta se află în vecinătatea cu clădirea de artă, concepută de Holl, în West, care a fost deschisă în 2006. Împreună, formează un Quad Quad care susține practica „teoretizarea, predarea și realizarea artei”, potrivit Steven Holl Architects.

Cu o suprafață de 1.170 de metri pătrați de 126.000 de metri pătrați, noua școală de artă cu patru etaje adăpostește studiouri pentru numeroase discipline, de la ceramică și imprimare la design 3D. De asemenea, conține galerii și birouri.

Image

În timp ce Art Building West este compus din planuri orizontale, noua clădire este „verticală poroasă și volumetrică compusă”.

Porțiuni din planul său pătrat sunt sculptate pentru a forma goluri curbiline. Clădirea în formă de Tetris apare ca o colecție de volume stivuite neregulat.

"Șapte decupaje verticale sunt caracterizate printr-un limbaj al straturilor deplasate, unde o placă de podea alunecă pe lângă alta", a spus studioul.

Image

Clădirea din beton este îmbrăcată într-un paravan din oțel inoxidabil și are înveliți panouri albastru-verzi din zinc. Fațadele sunt perforate cu ferestre pătrate operabile, care apar la lumina zilei și facilitează ventilația naturii.

Image

În interior, un atrium alb este inelat de balustrade sculpturale.

Oferirea de oportunități de interacțiune interdisciplinară a fost o preocupare esențială pentru arhitecți.

La rândul lor, au creat farfurii mari, deschise și studiouri cu pereți de sticlă. „Studenții pot vedea activități în desfășurare în aceste deschideri și vor fi încurajați să interacționeze și să se întâlnească”, a spus firma.

Image

Balcoanele exterioare, împreună cu un studio de acoperiș, servesc ca zone pentru socializare și lucru. Scările au fost de asemenea concepute pentru a încuraja interacțiunea și discuțiile.

"Unele scări se opresc la aterizări generoase, cu mese și scaune, altele se deschid pe spații de salon cu canapele, pentru lucrul de colaborare informal", a spus echipa.

Image

Caracteristicile durabile includ un cadru structural din beton perforat, care asigură masa termică și un sistem de răcire și încălzire radiant. Clădirea conține punte "cu bule", care constă din plăci de beton armat umplute cu bule de plastic.