Anonim

„Cortina ceramică” văzută prin intermediul PMMT creează camuflaj verde pentru casa din Barcelona

Un ecran de tablă de tablă din plăci ceramice vitrate în diverse nuanțe verzi înfășoară această casă din Barcelona, ​​ajutându-l să se îmbine cu grădinile din jur.

TR House a fost proiectată de biroul local de arhitectură PMMT pentru un amplasament din terenul unei proprietăți istorice existente, care anterior aparținea consulatului indian din Barcelona, ​​dar care acum este deținută de familie.

Reședința de trei etaje este poziționată pe un teren înclinat și este parțial scufundată în terenul descendent.

Zonele de locuit sunt orientate spre partea din spate a parcelei pentru a oferi cât mai multă confidențialitate.

Image

Majoritatea fațadelor din față și din spate sunt îmbrăcate în scânduri verticale de castan, cu deschideri poziționate cu atenție pentru a profita la maxim de vedere, ascunzând și locuitorii.

Însă fațadele rămase sunt înfășurate cu o suprafață semi-solidă care cuprinde plăci ceramice vitrificate fixate pe o rețea de sârmă din oțel inoxidabil.

Image

Ecranul oferă umbră și confidențialitate spațiilor în aer liber și camuflează și casa pe fundalul său verde.

"Fațada exterioară este o reflectare a nevoilor funcționale ale interiorului", a declarat arhitectul Alex Herráez pentru Dezeen.

Image

„Cu această perdea ceramică, am reușit să rezolvăm patru planuri care în arhitectură sunt rezolvate în mod normal în moduri separate: fațada, pergola, pereții cortinei și acoperișul”, a spus el.

"Într-o serie de verzi, am lucrat cu patru tonuri diferite pentru a obține aceleași nuanțe pe care le observă pe peisajul înconjurător în cele patru sezoane ale anului, creând sentimentul de fuziune necesar."

Image

Datorită parcelei înclinate și a integrării casei în peisajul de sub nivelul străzii, accesul la interior este asigurat de intrări pe diferite etaje.

O cărare curbă coboară spre un garaj la nivelul cel mai scăzut, unde principalele zone de locuit se deschid pe o zonă cu punte retrasă din spatele clădirii.

Intrarea principală este găzduită la nivelul de deasupra și se ajunge pe un traseu care traversează acoperișul garajului.

Image

Camerele sunt dispuse pe ambele părți ale unei axe orizontale care se întinde peste clădire de la intrare.

În centrul clădirii se află o terasă în aer liber, plantată cu o pereche de mesteacăn. Terasa este flancată pe o parte de o scară și este căptușită cu geamuri pentru a permite luminii naturale să pătrundă în spațiile din jur.

Image

Dormitoarele sunt dispuse în jurul nivelului central, la ultimul etaj adăpostindu-se un dormitor pentru oaspeți și birou cu acces la o terasă adăpostită sub pergola cu panouri.

Pergola aruncă umbre brăzdate de-a lungul podelei terasei și încadrează priveliștile teraselor la fiecare capăt.