Anonim

Studio 804 construiește casa Kansas concepută pentru a obține consumul de energie net-zero

Studenții dintr-un program de proiectare și construire de la Universitatea din Kansas au finalizat o locuință familială menită să demonstreze o abordare mai responsabilă pentru construirea de case (+ prezentare de diapozitive).

Numită New York Street Passive House, casa este situată în orașul Lawrence. A fost creat de Studio 804, un program de design-build afiliat școlii de arhitectură de la Universitatea din Kansas.

Locuința a obținut certificarea Passivhaus, care se dă clădirilor care consumă energie minimă.

"Această casă este un exemplu al modului în care locuințele pot fi realizate mai responsabil în viitor", a spus echipa, citând caracteristicile de economisire a energiei și materialele ecologice ale locuinței.

Locuința ocupă un lot îngust, orientat spre nord, într-un cartier istoric din apropierea centrului.

Echipa Studio 804 a orientat clădirea dreptunghiulară într-un mod care permite câștigul solar pasiv și iluminarea amplă a zilei.

Un „plic termic etanș, puternic izolat” ajută la reducerea nevoilor energetice ale locuinței, a spus echipa, menționând că gradul de izolare a casei este de aproape trei ori mai mare decât minimul cerut de codul orașului.

Pereții exteriori sunt împodobiți cu șindrilă din cedru galben de Alaska recoltat durabil.

Pe altitudine sudică, echipa a introdus ferestre triplate, fabricate din germană.

Pereții structurii încadrate cu cherestea au o grosime de 18 centimetri (45 centimetri). Pe pereți a fost adăugată o barieră de aer și vapori pentru a asigura instalarea și protecția suplimentară.

Un acoperiș acoperit este învelit în panouri metalice cu cusături ridicate și are o serie de panouri fotovoltaice de șase kilowati, care ajută la alimentarea locuinței.

"Acoperișul cu cusături în picioare sprijină panouri fotovoltaice care permit clădirii să necesite energie netă zero pe un an calendaristic", a spus echipa.

Cu o suprafață de 232 de metri pătrați (232 mp), casa cu două etaje conține trei dormitoare și două băi, plus un WC suplimentar. De asemenea, are un garaj detașat care poate fi folosit ca adăpost de tornadă.

Parterul are o zonă de locuit mare, cu înălțimea dublă și o bucătărie deschisă, împreună cu cele mai mici două dormitoare.

Nivelul superior conține o dormitor principal și un spațiu de birou în stil balcon, cu vedere la zona de zi de dedesubt.

În plus față de iluminatul de înaltă eficiență și corpurile sanitare cu flux redus, echipa a folosit materiale ecologice și finisaje în toată casa.

"Toate materialele, vopselele, pardoselile, etanșanții și adezivii folosiți în interior emit emisiuni mici sau deloc volatile", a spus echipa.

Alte caracteristici durabile includ un ventilator de recuperare a energiei și „mini împărțiri”, care sunt dispozitive de încălzire și răcire fără duct.

De asemenea, echipa a creat un bioswale pentru a capta apa de ploaie, care la rândul său este folosită pentru a iriga amenajarea proprietății plantelor autohtone.

Casa, care a fost vândută unui cumpărător privat, se află la o scurtă plimbare de la un magazin alimentar, o școală elementară și un centru comunitar. Situl conținea odată o benzinărie, iar rezervoarele vechi de gaz erau încă în pământ și trebuiau eliminate.