Anonim

Furuichi și Asociații, muzeu de rame de acoperiș din lemn dedicat perioadei Jōmon din Japonia

Studioul de arhitectură Furuichi și Asociații a completat un muzeu dedicat perioadei Jōmon din Japonia, care prezintă un acoperiș pe mai multe fațete conceput pentru a evoca interiorul unei peșteri (+ prezentare de diapozitive).

Situat în Prefectura Fukushima, Muzeul Miyahata Jōmon este construit peste ruinele unei structuri din epoca preistorică, care acoperă aproximativ perioada cuprinsă între 12.000 și 3.000 î.Hr.

Se crede că oamenii au trăit un stil de viață vânător-culegător în această perioadă. Potrivit Furuichi și Asociații, acești oameni locuiau inițial în peșteri, dar ulterior și-au construit propriile structuri.

Aceste structuri au inspirat designul sculptural al acoperișului muzeului - un peisaj cu susul în jos al volumelor de cherestea zimțate, care creează un arc peste holul de intrare al clădirii.

„Oamenii Jōmon au ieșit din peșteri și au făcut sate din case cu plan circular, păstrând și urmând imaginea peșterilor”, a explicat studioul, care este condus de arhitectul Tetsuo Furuichi.

„Pentru holul de la intrare, a fost propus și proiectat un acoperiș de lemn acoperit folosind imagini din peșteri”, a spus echipa. "Structura combină panouri din lemn și grinzi din lemn."

Cu aproximativ 1.150 de metri pătrați de spațiu, muzeul oferă un centru de cercetare, educație și expoziții referitoare la perioada Jōmon, care prezintă ceramică manuală, instrumente și bijuterii.

În ultimii 20 de ani au fost făcute o serie de descoperiri semnificative, inclusiv structura ruinată pe care se află clădirea. O podea de sticlă permite vizitatorilor să vadă aceste rămășițe la o distanță apropiată.

"Pentru a satisface nevoile de cercetare, investigație, expoziție și educație ale acestor studii, a devenit necesar un muzeu", a adăugat echipa lui Furuichi.

Restul structurii este construit din beton, care a fost lăsat expus atât la interior cât și la exterior. Placile întunecate acoperă podelele, în timp ce lemnul palid era folosit pentru uși și balustrade, asortând tavanul deasupra capului.

Clădirea are două etaje înălțime, deși cea mai mare parte a interiorului este situată la parter, inclusiv galerii expoziționale, săli de conferințe, zone de întâlnire și facilități de cercetare.