Anonim

Casa iraniană de New Wave Architecture este alcătuită din trei cutii stivuite neregulat

Un trio de volume sunt stivuite unul peste altul pentru a forma această reședință de deal în apropiere de Teheran de New Wave Architecture, dar fiecare este orientat spre o vedere diferită (+ prezentare de diapozitive).

Practica iraniană a proiectat Mosha House pentru un inginer de structură și familia sa, pentru o parcelă înclinată abrupt orientată către lanțul montan Alborz.

Pentru a profita la maxim de peisajele care înconjoară situl ridicat, arhitecții au conceput trei blocuri cu un singur etaj cu capete vitrate care încadrează atât vârfurile cât și câmpia Mosha de mai jos.

Blocul de beton este stivuit în mod neregulat, astfel încât să formeze cantilevers - o tehnică care continuă să fie populară, așa cum demonstrează proiecte precum „satul vertical” al Ole Scheeren din Singapore.

Toate cele trei blocuri sunt vopsite în alb, oferindu-le un aspect distinctiv în decor. Scopul era de a crea un sentiment de „puritate”, potrivit echipei.

Volumele au o suprafață colectivă de 260 de metri pătrați. În interior, acestea includ două dormitoare generoase, o piscină interioară și o saună acoperită cu cherestea.

"Topografia intensă și locația dintre munți cu priveliști spre câmpia plată a Mosha, ne-au inspirat să creăm un sentiment de suspendare și priveliști largi pentru toate spațiile", au spus arhitecții.

„Panta mare a site-ului oferă senzația perfectă de suspendare pentru fiecare cutie”, au continuat ei.

Din cauza amenajării neregulate, s-au putut crea terase pe acoperișul fiecărui bloc și în fața vitrajului la capetele lor cantilerated, contribuind la maximizarea spațiului exterior pe parcelă modestă.

Capetele blocurilor sunt în unghi, protejând terasele de elemente.

"Lateralele casetelor orientate spre câmpie au ferestre din podea până la tavan, cu numeroase vederi panoramice", a declarat echipa.

„Windows are un rol mai mult decât un simplu element de deschidere sau de construcție, sunt ca o perdea transparentă între interior și exterior care umplu interioarele cu vederi naturale.”

Intrarea primară în reședință este poziționată la ultimul etaj, unde trece un drum de acces de-a lungul vârfului dealului, dar poate fi accesată și prin zboruri de trepte exterioare din partea inferioară a site-ului.

„Obiectivul nostru de contopire a naturii cu viața umană ne-a determinat să avem o distribuție verticală a funcțiilor cu o ocupație mai mică a terenului pentru clădire și, prin urmare, să alocăm o porțiune mai mare de teren amenajării”, au spus arhitecții.

Cele două dormitoare cu baie sunt așezate alături de un hol de intrare și un garaj la nivelul cel mai înalt, în timp ce livingul, bucătăria și zona de luat masa sunt distribuite pe etajul de dedesubt.

O piscină care se înfășoară în jurul piciorului scării se află în spatele fațadei vitrate în volumul cel mai mic, alături de saună și o zonă de bar.

Scara cilindrică din lemn pal se ridică prin locuința în care se intersectează cele trei cutii. Sonda deschisă este destinată să ofere vederi între cele trei niveluri și să creeze conexiuni vizuale între etaje.