Anonim

Teatrul de pe malul lacului proiectat de Bargone Associati pentru a arăta ca niște roci imense

Patru volume în formă de pietricele formează acest centru cultural completat de Bargone Architetti Associati pe țărmul pietros al lacului Maggiore, Italia (+ prezentare de diapozitive).

Centro Eventi Multifunzionale (CEM) găzduiește o pereche de teatre pentru audiențe de 500 și 200, precum și un spațiu de repetiție și un foaier pentru evenimente și expoziții. Un restaurant, cafenea și spații auxiliare, inclusiv birouri sunt, de asemenea, incluse.

Studioul italian a ales să îmbrace cele patru forme curbate neregulat în zinc, oferindu-le o colorare gri pal, care se potrivește cu pietre de pe malul lacului.

Acestea sunt legate printr-un volum rectiliniu mai mic, aflat în fața lacului, care prezintă o fațadă vitrată către orașul Verbania din apropiere.

"Piatra lacului este chiar simbolul proiectului, iar contextul uluitor înconjurător a fost cel mai mare declanșator al centrului", a declarat pentru Dezeen, cofondatorul Bargone Associati, Federico Bargone.

"Arhitectura sa crește din relația unică dintre munți, oraș și lac."

„Foile metalice de zinc cu o umbrire caracteristică și o culoare vibrantă îmbracă cele patru volume curbe, cu culoarea amintind și armonizând cu lacul Verbania și cerul”, a adăugat el.

Un zbor larg de trepte conectează clădirea înălțată cu un parc care înconjoară baza și se întinde spre apă.

Pașii și parcul oferă un nou spațiu de întâlnire publică, care poate găzdui, de asemenea, evenimente în aer liber și, de asemenea, contribuie la regenerarea mai largă a zonei.

"Peisajul extern este sculptat cu un sistem de înălțători descendente, permițând o vedere panoramică uluitoare asupra lacului și Alpilor italieni din jur", au spus arhitecții.

În timp ce zonele exterioare sunt pavate în piatră locală pentru a se potrivi cu cele din jur, interiorul este căptușit în lemn cu tonuri calde pentru a oferi un spațiu primitor.

Printre clădirile culturale mai neobișnuit formate de pe Dezeen se numără o operă sinuoasă concepută de MAD pentru orașul chinez Harbin și o extensie în formă de scut la un muzeu viking din Oslo de AART.

Ca Dezeen pe Facebook pentru cele mai recente știri despre arhitectură, interior și design »