Anonim
Sarah Wigglesworth adaugă piele nouă de metal la fabrica din Londra care conține studiouri ale artiștilor

Sarah Wigglesworth Architects a renovat o clădire industrială de la începutul secolului XX pentru a crea studiouri pentru o organizație caritabilă care sprijină artiștii care se luptă să găsească spații de lucru accesibile la Londra (+ prezentare de diapozitive).

Sarah Wigglesworth Architects a revizuit structura dărăpănată pentru spațiul caritabil de arte, care operează 18 clădiri de studiouri pentru artiști care oferă spații de lucru pentru 700 de artiști din Londra.

Situată în cartierul Hackney din estul Londrei, Deborah House a fost transformată în studiouri în anii 1980, înainte de a fi achiziționată de SPACE în 2010.

Coborâse treptat într-o stare dărăpănată, determinând necesitatea unei renovări amănunțite.

Proiectul este cel mai recent dintr-o serie de colaborări între organizațiile de caritate și Sarah Wigglesworth Architects, ale căror proiecte anterioare includ o școală din nordul Angliei și o instalație de depozitare pentru biciclete londoneze, cu o piele asemănătoare cu bijuterii.

Un obiectiv cheie al proiectului a fost menținerea vibrației creative a unei zone în care spațiile de lucru sunt transformate frecvent în reședințe.

Cu o scurtă instruire pentru îmbunătățirea aspectului exterior și a condițiilor interne ale clădirii, cu respectarea unui buget restrâns, renovările au fost realizate cu un cost de doar 363 GBP pe metru pătrat.

„Această recondiționare ușoară a unei foste clădiri industriale oferă artiștilor 2.305 de metri pătrați de atracții accesibile”, a explicat studioul, „și păstrează o parte din caracterul și identitatea bogată a estului Londrei în fața gentrificației înfiorătoare și a celor noi. dezvoltare."

Cele mai notabile schimbări au fost făcute la exteriorul clădirii, unde lucrările de cărămidă deteriorată și în decădere sunt acoperite cu o nouă piele izolată de placare cu profil metalic.

Echipa susține că tratamentul de fațadă actualizat „oferă casei Deborah o nouă imagine inspirându-se, mai degrabă decât replicând, clădirea existentă și împrejurimile sale postbelice."

Deschiderile poziționate cu atenție pe suprafețele metalice ondulate expun secțiuni din lucrările de cărămidă originale, inclusiv în jurul intrării principale.

Noile ferestre cu geamuri mari, înconjurătoare de oțel zincat, întrerup straturile acoperite și acționează pentru a intra în lumina studiourilor. Aranjamentul geamurilor în formă de grilă răsună geometria simplă a fațadelor originale.

Deborah House era într-o stare dărăpănată înainte de renovare

Un acoperiș cu ferăstrău care a fost deasupra clădirii, dar care a căzut într-o stare de disperare, a fost eliminat pentru a face loc unei prelungiri care să ofere spațiu pentru studiourile suplimentare.

Volumul simplu este întors din înălțimea principală și acoperit cu panouri din fibre de ciment care o disting de restul clădirii, făcând referire la tonul cărămizii existente.

Arhitecții au acoperit lucrările de cărămidă deteriorată și în descompunere într-o nouă piele izolată de placare cu profil metalic