Anonim
Casa Long Island de Bates Masi Architects are bariere sonore reglabile pentru pereți

Studioul din New York, Bates Masi Architects, a adăugat plăci de cedru cu arcuri, care pot fi „reglate” acustic la această casă din The Hamptons, astfel încât rezidenții pot avea petreceri zgomotoase fără să-i deranjeze vecinii (+ prezentare de diapozitive).

Proiectată pentru cofondatorul de studio Paul Masi, casa Elizabeth II ocupă un amplasament în Amagansett, un cătun de pe malul sudic al insulei Long Island.

Fiecare element al proiectului este destinat să asigure izolare acustică și confidențialitate din satul orașului, care este o destinație populară de vacanță pentru New Yorkers.

„Prea adesea, arhitectura se fixează pe sensul vizual, cu o mică atenție pentru celelalte facultăți de percepție”, a spus studioul. „Locația acestei case, în inima unui oraș plin de viață, a cerut o considerație specială a sensului acustic.”

"Cercetările în acustica arhitecturală au condus forma, materialele și detaliile casei, nu numai că protejează proprietatea de sunetul satului, ci și manipulează detaliile interioare pentru a crea un caracter acustic unic pentru casă."

Pereții înalți de beton care se întind pe înălțimea proprietății au fost turnate într-o singură versiune pentru a crea omogenitate între cele două etaje.

Acești pereți sunt acoperiți cu izolație din spumă și îmbrăcați cu panouri de paravan din lemn, creând un tampon acustic. Pereții se suprapun și în unele locuri, creând și mai mult o barieră sonoră.

Clemele din oțel inoxidabil atașează plăcile de cedru de pereți, concepute pentru a prelungi viața plafonului. Clemele cu arcuri tensionează plăcile, permițând lemnului să se flexeze și împiedicându-l să se despice.

Variațiunile acestor cleme sunt utilizate în întregul interior ca cârlige de haine, tracțiuni de dulap și ca balamale pentru un sunet reglabil în spațiul de locuit în plan deschis.

Aici, plăcile reglabile sunt distanțate în fața unui panou din pâslă și pot fi „reglate acustic” pentru întâlniri mai intime sau petreceri zgomotoase.

Două băi cu baie sunt situate la fiecare capăt al spațiului de locuit și se deschid pe o punte alăturată cu vedere la piscină.

O scară din lemn cu ridicare deschise conectează un atelier de subsol cu ​​cele două niveluri superioare. Grosimea benzii de rulare a scării, schimbând pasul fiecărui pas, pe măsură ce rezidențele urcă la etajul superior.