Arhitectură

Atelier Rua ecranizează facilitățile de campare cu fațadă cu șipci albe

Atelier Rua ecranizează facilitățile de campare cu fațadă cu șipci albe
Anonim

Atelier Rua ecranizează facilitățile de camping portugheze cu fațadă cu șipci albe

Un ecran cu alb albe verticale în jurul acestor facilități pentru camping-urile din centrul Portugaliei, proiectat de studioul Lisabona Atelier Rua (+ prezentare de diapozitive).

Fotografie de FG + SG

Campingul este situat pe partea cealaltă a râului Tejo, cunoscut și sub numele de Tagus, din orașul Abrantes.

Fotografie de FG + SG

Facilitățile sale anterioare erau adăpostite într-un șir de clădiri separate între o zonă rezidențială la sud și litoralul la nord.

Fotografie de FG + SG

Schema Atelier Rua leagă aceste clădiri existente cu o structură lungă de unificare. Acest lucru creează noi spații acoperite în goluri și o galerie de legătură care aduce suprafața totală la 6.950 de metri pătrați.

Fotografie de FG + SG

"Ideea acestei clădiri a fost să îmbrățișeze părțile din spate ale clădirilor preexistente, definind o nouă margine pentru micul oraș în care se află", a declarat pentru Dezeen, co-fondatorul studioului, Luis Valente. „Într-un anumit sens, forma sa„ lichidă ”ocupă spațiile din stânga dintre clădirile preexistente.”

Fotografie de FG + SG

„Structura sa, deschisă și permeabilă, permite o relație directă și constantă cu mediul verde pe întreaga extensie a clădirii”, a adăugat el.

Fotografie de Miguel Manso

Fațada nordică este realizată dintr-un ecran deschis de avelițe verticale din oțel cu capac din fibră de sticlă și șerpi de-a lungul ambelor spații vechi și noi.

Clădirea este ridicată ușor de pe sol, deci este accesată prin rampe de pământ și trepte de beton care duc la deschideri mari în șipci.

Fotografie de Miguel Manso

Fixate pe partea exterioară a plăcilor facia care se întorc în jurul bazei și partea superioară, lămpile sunt distanțate la intervale regulate de-a lungul lungimii fațadei, răspândindu-se în jurul colțurilor curbate.

Fotografie de Miguel Manso

„Ei formează un văl sau un ecran care încadrează peisajul râului spre nord”, a spus Valente.

Fotografie de Miguel Manso

Acoperișurile înclinate ale clădirilor mai vechi se ridică deasupra adăugării cu un singur etaj. Acestea adăpostesc o zonă de recepție la capătul vestic și o pereche de spații comunale pentru relaxare, joacă sau evenimente la mijloc.

Fotografie de Miguel Manso

În fața acestor camere se află o nouă cafenea dotată cu facilități de bază ale bucătăriei și locuri pentru mese care se revarsă pe spațiul neasfaltat din față.

Fotografie de FG + SG

Băile, dușurile și vestiarele sunt amplasate mai departe de-a lungul, formând blocuri care adăpostesc contoare lungi de beton perforate de un rând de chiuvete.

Fotografie de FG + SG

Mai multe bazine de spălare se desfășoară de-a lungul fațadei cu șipci în fața dușurilor masculine, în timp ce zona de baie feminină este ascunsă la capătul îndepărtat al clădirii.

Fotografie de FG + SG

Zonele care se schimbă servesc, de asemenea, un teren public de sport pe site, iar depozitele pentru biciclete protejate sunt oferite pentru vizitatori.

Fotografie de FG + SG

În întreaga clădire, serviciile care circulă de-a lungul tavanului metalic sunt lăsate expuse. Pereții interni sunt vopsiți în alb sau lăsați ca beton dur pentru a se potrivi podelei.

Fotografie de FG + SG

Pentru alte campinguri, Snøhetta a reînviat un vechi cabanier norvegian pentru a crea un dormitor pentru copii, iar Kevin Hirth a propus o platformă de vizionare asemănătoare norului, care plutește printre copacii din Colorado.

Credite de proiect:

Arhitect: Atelier Rua Structuri: Pedro Viegas Echipa tehnică: Luis Silvestre e Ecoperfil