Anonim

Groosman pentru a crea cantilevers extrem pentru centrul de arte din capitala Rwanda

Compania olandeză de arhitectură Groosman a fost dezvăluită ca un centru de arte și de cultură cu două aripi cantilevrate uriașe ca fiind cea mai recentă dintr-un șir de dezvoltări arhitecturale din Kigali, Rwanda.

Studioul din Rotterdam a colaborat cu inginerii Geelhoed Group la proiectarea Kigali Art & Culture Center, care va fi situată la marginea capitalei deluroase a Rwanda. Blocul în formă de cruce va fi decorat cu modele tradiționale geometrice africane și va avea două secțiuni cantilerated care se depășesc pe o piață ridicată.

Două clădiri suplimentare - un complex hotelier și de birouri și un bloc de locuințe - se vor așeza pe piață, în timp ce un centru comercial subteran va sta mai jos.

Centrul de Artă și Cultură Kigali este unul dintre mai multe proiecte arhitecturale care alcătuiesc un nou plan master pentru oraș, împreună cu un centru pentru tratarea cancerului pentru copii de David Adjaye.

Țara este frecvent descrisă ca „un teren de 1.000 de dealuri”, iar centrul se va așeza la intersecția orașului și a zonelor umede și munților din jur.

"Conceptul nostru de design pentru Kigali Art & Culture Center este inspirat din arta, artizanatul și cultura africanilor", a spus Groosman. "Foarte tipic pentru această identitate africană este utilizarea tiparelor. Acestea stau la baza designului nostru."

La fel ca fațada centrului cultural, piața publică ridicată va fi acoperită în tipare simbolice și împărțită de o grilă cu secțiuni de 50 de 50 de metri, fiecare cu un program propriu.

„Această grilă este grila urbană pe care se află clădirile”, a explicat studioul. "Fiecare parte a grilei are propria funcție; apă [piscină], divertisment, loc de joacă, teatru în aer liber, zona de evenimente, parc, scări."

Doi cubi de 50 de metri vor sta la colțurile diagonale ale pătratului, în timp ce un alt segment al grilei va fi ocupat de o piscină în aer liber. Volumul cubic din partea de nord a pieței va adăposti un hotel și birouri, în timp ce blocul din partea de sud a pieței va fi un complex rezidențial.

Sketch - faceți clic pentru o imagine mai mare

Două dintre cele patru aripi ale centrului cultural vor trece peste piața, care va avea o parcare situată alături de centrul comercial de sub suprafața sa. Volumele mari cantilerated vor oferi scutire de soare și ploaie și vedere din peisajul din jur pentru cei din interior.

„Centrul cultural este conceput astfel încât să nu se împiedice în spațiul public”, au explicat arhitecții. "Camerele clădirii atârnate peste piața publică se întorc și se reunesc într-o suprafață de 50 de 50 de metri."

"Porțiunile cu cantilevis părăsesc clădirea pentru activități culturale în piață și oferă protecție împotriva climatului tropical", au adăugat acestea.

Diagrama site-ului - faceți clic pentru o imagine mai mare

Complexul este cel mai recent într-o creștere a proiectelor arhitecturale în țara est-africană, cu altele inclusiv un „port drone” al firmei britanice Foster + Partners, precum și centrul de cancer al Adjaye.

Ambele proiecte vizează îmbunătățirea accesului la tratamentul medical pe continentul muntos, unde se estimează că doar o treime din populație trăiește la o distanță de o milă dintr-un drum pe tot sezonul, ceea ce face dificilă transportul materialelor medicale în zone îndepărtate.

Diagrama explozată - faceți clic pentru o imagine mai mare