Anonim

Ultimul campus Apple din Silicon Valley ar putea fi „biroul tehnologic futurist” de către HOK

Apple se zvoneste ca va planifica un alt nou campus din Silicon Valley din California - un complex în formă de frunze de trifoi realizat de firma de arhitectură HOK, care are o grădină de acoperiș cu două acre și un amfiteatru scufundat (+ prezentare de diapozitive).

Apple a pecetluit o înțelegere cu Landbank, dezvoltatorul Francisco, pentru închirierea unui sit de 18 acri (șapte hectare) din Sunnyvale, Santa Clara, potrivit reporterului Nathan Donato-Weinstein, din Silicon Valley Business Journal.

Descris de HOK ca un „campus futurist al biroului tehnologic”, vastul campus în formă de frunze de trifoi va fi situat la nord de Cupertino, casa sediului existent al Apple și noul său campus proiectat pentru Foster + Partner.

Peste 71.500 de metri pătrați de spații de birouri vor fi împărțiți în planul său de trefoil, în timp ce doi kilometri de trasee de mers pe jos și biciclete vor traversa terenurile campusului.

Peste jumătate din sit va fi cedat verdeaței, incluzând o grădină de acoperiș de doi acri (8.000 de metri pătrați) - o caracteristică populară printre noile campusuri din Silicon Valley, inclusiv noul sediu al Facebook, de Frank Gehry.

"Relațiile dintre clădiri și spațiul deschis sunt inspirate de relația dinamică a biomilor convergente în Valea Santa Clara", se arată într-o declarație a HOK.

„Fiecare dintre cele trei clădiri de birouri cu patru etaje va avea o curte interioară proiectată pentru utilizarea pe tot parcursul anului, cu căi pietonale care leagă toate facilitățile și spațiile în aer liber.”

HOK, o firmă de arhitectură globală cu 25 de birouri pe trei continente, a lucrat anterior la un plan de master pentru Expoziția Mondială 2020 din Dubai și clădirea Ambasadei Britanice din Jakarta.

Clădirea va înlocui un parc de afaceri din anii ’70 la colțul Central Expressway și North Wolfe Road, astfel încât noul campus este cunoscut în prezent sub numele de Central & Wolfe.

"Filozofia noastră a fost simplă", a declarat directorul executiv al Landbank, Scott Jacobs. "Proiectați un campus care să ofere o experiență de utilizator interesantă, îmbunătățită și plăcută. În acest caz, utilizatorii includ companii, angajații lor, comunitățile din jur și Mama Natură."

O a doua clădire de sine stătătoare va conține cafenele, bancheri, facilități sportive, precum și magazine pe cele două etaje ale sale rectilinee.

Între cele două clădiri, o piață amenajată va avea un amfiteatru afundat de 500 de persoane, lucrări de artă publice și zone de luat masa cu acces pentru camioane cu alimente stradale.

Patru niveluri subterane sub piață și clădire asigură parcare, în timp ce pietonii vor putea călători printr-un serviciu de transfer propus în stațiile Lawrence și Sunnyvale Caltrain din apropiere.

Panourile solare și reciclarea apei vor ajuta Central & Wolfe să obțină o certificare LEED Platinum - un sistem de rating care recunoaște clădirile cu strategii de energie durabilă și regenerabilă.