Anonim
Grădinița Hanazono proiectată pentru a îndura tifonii și a oferi spații de joacă în aer liber

Insula japoneză Miyako-jima este predispusă la tifoane frecvente, așa că această grădiniță a fost planificată de studiourile Hibino Sekkei și Youji no Shiro pentru a oferi copiilor protecție împotriva ploilor abundente și a resturilor zburătoare (+ prezentare de diapozitive).

Situat la aproximativ 400 de kilometri de coasta Taiwanului, Miyako-jima este cea mai mare și mai populată dintre Insulele Miyako. Sarcina de a crea acolo o pepinieră, biroul de arhitectură Hibino Sekkei și compania soră Youji no Shiro, specializată în design pentru copii, au trebuit să ia în considerare condițiile meteorologice și climatice înainte de orice altceva.

"Miyako-jima aparține unui climat oceanic subtropical", a spus arhitectul Taku Hibino. "Clădirea trebuie să fie închisă pentru a face umbră și, de asemenea, deschisă pentru ventilație, deoarece climatul cald și umed provoacă multe atacuri de tifon".

Răspunzând la acest aspect, arhitecții au proiectat o structură pe două etaje cu un cadru din beton armat din oțel, creat pentru a suporta o „invazie a tifonului”.

Pereții sunt îmbrăcați în plăci ceramice roșii, concepute pentru a se potrivi materialelor de acoperiș roșu tipice regiunii, în timp ce ferestrele și curțile sunt încadrate de ecrane și baldachine construite din blocuri de beton gol.

"Blocurile de beton cu găuri, un material de construcție tipic din această zonă, oferă protecție împotriva obiectelor zburătoare și închid lumina soarelui, păstrând vederile și vântul", a spus Hibino.

Numită grădiniță și creșă Hanazono, clădirea este lungă și îngustă în plan. La un capăt se află o grădină cu un aparat de joacă și o grotă asemănătoare cu peșterile, precum și curti și terase mai retrase.

Parterul a fost proiectat ca un spațiu continuu mare, ceea ce îi permite să găzduiască o varietate de activități.

La capătul nord, spațiul principal de activitate și un studio de artă sunt găzduite într-o cameră, despărțite doar de o partiție pliabilă. Ușile de sticlă de la ambele capete ale camerei permit jocului să se revarsă pe gazon și într-o curte cu punte centrală.

Sala de mese și bucătăria sunt situate peste curte și deschise spre o punte și o grădină mai înguste, cu vedere spre sud.

„A devenit un spațiu mare și vântul trece prin deschiderea ferestrelor”, a adăugat arhitectul.