Anonim
Stephenson Studio completează o casă de inspirație Mondrian pentru un site îndepărtat de pe coasta galeză

Această casă familială cuibărită cu rămășițele unei cabane antice din piatră de pe coasta galeză prezintă o compoziție inspirată din interesul clientului pentru arta abstractă (+ prezentare de diapozitive).

Cefn Castell este o proprietate de trei dormitoare, proiectată de arhitectura, bazată pe Manchester, în practica arhitectonică Stephenson Studio, pe coasta de vest a Țării Galilor, cu vedere la Cardigan Bay - o intrare din Marea Irlandei.

Designul casei își pune în evidență dragostea clientului pentru modelele liniare și culorile blocului prezente în arta abstractă. Extinderi mari de sticlă transparentă care maximizează priveliștile spre mare sunt încadrate de secțiuni de perete alb curat, definind casa într-o serie de cutii care reflectă planul regimentat.

O pictură în stil Mondrian în culori primare, care atârnă de peretele camerei de zi, este de fapt o versiune simplificată a planului clădirii și conturează organizarea asemănătoare cu grila.

„Pasiunea clienților pentru artă și sculptură trebuia să fie menționată în proiectare”, au explicat arhitecții. "Planul casei este rezumat ca un tablou inspirat de Mondrian, care este atârnat în inima casei."

Un etaj superior, care conține un dormitor principal și balcoane în partea de sus a parterului, ca un turn de observație.

"Extruzarea primului etaj face referire la tema maritimă a stațiilor de observare a coastei, în timp ce masează vederea de apropiere a casei amplasată în propria curte privată cu ziduri", au spus arhitecții.

În partea din spate a proprietății, o lungă pasarelă în aer liber se desfășoară de-a lungul unui zid de piatră care face parte din ruinele unei căsuțe care a fost odată pe șantier. Spațiile de utilități exterioare, inclusiv depozitarea coșului, sunt amplasate sub o structură asemănătoare porticului, care creează această cale.

Peretele de piatră se întinde de o parte și de alta a noii proprietăți, oferind un perete perimetral și adăpostind o terasă de un dormitor la parter vitrat în spate. De-a lungul acoperișului acestui dormitor se desfășoară o zveltă de sticlă, care separă noua construcție de ruine.

"Resturile de piatră ale unei căsuțe vechi de 400 de ani au fost reutilizate pentru noul zid de graniță, oferind confidențialitate și contrast textural cu tradiționalul juxtapunerea noului", a declarat echipa de proiectare.

"Noua casă se separă de perete cu un acoperiș cu fanta de sticlă, sugerând vizual casa sărută delicat peretele", a adăugat echipa.

"Noua casă reprezintă o schimbare definitorie și de creare a epocii față de ceea ce a existat anterior. Elevațiile sunt legate de încadrare, stratificare a materialelor și solid și gol."