Anonim

Pavilionul de beton „senin” marchează intrarea într-un cimitir din primul război mondial

Acest pavilion minimal din beton și sticlă din Flandra, Belgia, de Govaert & Vanhoutte Architectuurburo găzduiește un centru de vizitatori pentru cel mai mare cimitir de război al Commonwealth-ului din lume, unde sunt înmormântați sau comemorați 11956 militari ai Primului Război Mondial (+ prezentare de diapozitive).

Govaert & Vanhoutte, cu sediul în Bruges, au creat un pavilion de intrare și un nou bloc de toaletă ca răspuns la numărul tot mai mare de persoane care vizitează Cimitirul Tyne Cot înainte de centenarul izbucnirii Primului Război Mondial.

Pavilionul principal este destinat ca o instalație de bun venit și un punct de informare pe site-ul din apropierea satului Passchendaele. Clădirea are o paletă de materiale subduită și o formă simplă pentru a se asigura că respectă arhitectura existentă.

"Datorită naturii cimitirului, un sentiment de seninătate este nota de bază pentru întregul amplasament", au explicat arhitecții într-un comunicat. "Modul subtil de proiectare și integrare a pavilioanelor din beton subliniază această percepție generală."

Cimitirul a fost proiectat inițial în 1927 de arhitectul englez Sir Herbert Baker pe un site dat Imperiului Britanic pentru a recunoaște sacrificiile pe care le-a făcut în apărarea și eliberarea Belgiei în timpul războiului.

Pavilionul de intrare este situat în spatele peretelui de delimitare existent și este parțial protejat de vedere de o pantă ierboasă.

Profilul său scăzut reduce și mai mult impactul asupra peisajului, în timp ce fațadele vitrate pe două părți permit vizualizarea spre turnul bisericii din Passchendaele într-o direcție și cimitirul și câmpul de luptă în cealaltă.

„Clădirea în sine are o înălțime minimă și o formă pură și orizontală, astfel încât să aibă o integrare foarte subtilă în peisaj”, au continuat arhitecții.

"Rolul dominant al arhitecturii existente a cimitirului rămâne neschimbat din cauza poziției din spate a pavilionului."

Volumul cu un singur etaj se proiectează spre exterior din pantă și este susținut pe stâlpi așezați înapoi de la marginile sale pentru a-i conferi un sentiment de lejeritate.

Vizitatorii care intră în șantier în zona de parcare extinsă de mașini ajung în pavilion pe o potecă dreaptă din beton, trecând noul bloc sanitar.

Calea este flancată pe o parte de un zid nou de beton care se potrivește cu înălțimea zidului cimitirului istoric opus.

O pantă de iarbă a fost construită în golul în care peretele cimitirului se curbe departe de potecă pentru a crea senzația de a merge pe un șanț. Această percepție este îmbunătățită de o suprafață proiectantă la sfârșitul traseului care protejează, de asemenea, vederea unei instalații industriale din apropiere.

Intrarea principală în pavilion duce la un spațiu deschis, folosit ca zonă de bun venit pentru grupuri și la o sală de evenimente multifuncțională, care oferă priveliști extinse asupra peisajului din jur.