Anonim

Atelier Vens Vanbelle adaugă „o capsulă retro-futuristă” unei case din Belgia

O casă din Ghent, din Belgia, a adăugat o extensie curbată din cupru, punctată de portofolii, de către studioul local Atelier Vens Vanbelle, care descrie structura drept „un cocktail de ficțiune și nostalgie” (+ prezentare de diapozitive).

Un telefonier Vens Vanbelle a proiectat extensia pentru a găzdui un dormitor suplimentar, baie și o nouă zonă de foaier, pe care le-au plasat alături de proprietatea existentă pentru a reduce orice perturbare a spațiilor și rutinelor familiale stabilite.

Clădirea fermă originală a fost extinsă în anii 1990 cu un zid de sticlă curbător, fără compromis, modern. Arhitecții au încorporat în acest proiect designul lor, care urmărește să consolideze „caracterul ambiguu al clădirilor existente”.

Forma rotunjită a extensiei îi conferă un aspect maritim, care este accentuat de porturile cu cupole.

Este acoperit într-o piele de panouri de cupru și sprijinit de un perete acoperit de cupru, cu secțiuni concave îndepărtate de la fiecare capăt.

„Noul volum al clădirii pare să fi aterizat sau spălat pe șantier, ca un fel de capsulă retro-futuristă din care nu se poate determina originea”, au spus arhitecții într-un comunicat.

"Această capsulă nu se referă la o epocă în arhitectură, dar amintește de exploatările lui Jules Verne sau de lumea pe care caricaturii Peeters și Schuiten o amintesc atât de perfect: un cocktail de science fiction și nostalgie".

O extindere a peretelui de sticlă curb încorporează un nou pridvor de intrare adăpostit sub volumul principal al extensiei, care este conectat la interiorul inițial printr-un spațiu în partea de sus a scărilor.

Un scurt set de trepte duce de la zona de salon la dormitor, care culminează cu un balcon care este închis de marginea curbă a peretelui de cupru.

La capătul opus al dormitorului se află o baie completă din poliester alb pentru a-i da aspectul de „un fel de cockpit”.

Deschiderile circulare din pereți și tavan permit luminii naturale să lumineze interiorul, care prezintă o cadă curbată și o zonă de duș în capătul rotunjit al clădirii.

Dormitorul, baia și terasa ocupă întreaga extensie ridicată și creează o unitate de sine stătătoare, „ca o suită într-o navă (spațială)”.