Anonim
OV-A adaugă interior din beton în centrul comunității Slavonice

Studioul Praga OV-A a adăugat un etaj suplimentar și un interior din beton turnat într-un centru comunitar din inima medievală a orașului ceh Slavonice (+ prezentare de diapozitive).

Centrul comunitar a fost construit inițial ca o casă de club pentru populația germană minoritară a orașului, înainte de al doilea război mondial.

OV-A a fost dornic să-și păstreze caracterul inițial, ca parte a extinderii și recondiționării.

O serie de extinderi care s-au adăugat la clădire de-a lungul secolului XX au fost eliminate, în timp ce interiorul - care a căzut într-o stare de disperare după anii în care a fost neocupat - a fost eliminat pentru a face loc unor facilități mai moderne.

Arhitecții au ridicat înălțimea clădirii pentru a crește volumul interior și pentru a se potrivi cu liniile de acoperiș ale proprietăților din jur în centrul istoric al orașului.

„Casa originală a fost ridicată de un etaj pentru a-și exprima încrederea în sine despre noua arhitectură și noua casă a orașului”, au spus arhitecții. "Casa aduce seninătate pe site și devine unul dintre volumele mari de pe circumferința orașului."

Amintirile formei anterioare a structurii pot fi încă văzute în conturul ferestrelor umplute cu cărămidă și a unei cămăși decorative ocupate de o placă și data construcției sale inițiale.

Un miez mare de beton introdus în centrul instalației îl împarte acum în două secțiuni, cu spații comunale pe o parte și încăperi pentru activități mai liniștite pe cealaltă.

„Zidurile vechi învăluiesc o nouă viață - vechea scoică a fost locuită de un nou animal”, au adăugat arhitecții.

La nivelul parterului, o cafenea este situată pe o parte a miezului, cu un spațiu care poate fi folosit ca zonă de activitate pentru copii sau sală de ședințe pe cealaltă parte.

O scară din beton urcă din centrul spațiului cafenelei până la un nivel mezzanin folosit ca foaier pentru auditorium cu înălțime dublă, situat în spatele miezului central.

La etajul doi găzduiește un spațiu de studiu cu rafturi de carte independente în centrul său și un birou și o sală de ședințe de-a lungul peretelui exterior.