Anonim
Casa Wiva de Open Y Office

Ghent studio Open Y Office a extins o casă în Belgia, adăugând o structură de beton care ar putea funcționa și ca reședință autonomă (+ prezentare de diapozitive).

Situată în orașul Herent, extinderea a fost proiectată de Open Y Office cu pereți stricți de beton care contrastează cu exteriorul cărămizii vopsite în alb ale casei vechi, care este un oficiu poștal convertit.

„Locuitorii doreau o extensie suficient de flexibilă pentru a fi transformată în timp într-o unitate separată cu propriul pat și baie”, au spus arhitecții.

Volumul clădirii apare sub formă de două cutii dreptunghiulare stivuite una peste alta, cu etaj superior suprapus ușor la parterul de jos.

Un prim spațiu de locuit ocupă primul etaj și are vedere la o grădină cu o piscină nouă.

Un pasaj de sticlă duce spre casa existentă, plus ferestrele mari cu cadru din lemn deschid camera spre un balcon lung și îngust.

Parterul de jos conține spații de depozitare și un garaj cu uși din lemn.