Anonim

Casă în Nagahama de Comma Design Office

Această casă din Nagahama, Japonia, de la Comma Design Office cu sediul în Tokyo, are jumătate din corp ridicat deasupra solului pentru a oferi protecție unei terase pe acoperiș (+ prezentare de diapozitive).

Situată între un cartier rezidențial și o serie de câmpuri de orez, House in Nagahama are un plan aproximativ pătrat, cu un nivel la parter pe o parte, un etaj ridicat pe cealaltă parte și o curte semi-închisă în centrul său.

Arhitecții Atsuhiro Koda și Momo Sano din Biroul de Proiectare Comma au ridicat colțul de sud-vest al casei pentru a ecraniza terasa acoperișului din casele vecine, precum și pentru a crea o alee protejată.

„Etajul întâi se deschide către cartier, în timp ce etajul doi se deschide spre vederea îndepărtată”, explică ei.

Scările din două colțuri creează o buclă continuă prin clădire. Nu există coridoare, astfel încât rezidenții trebuie să treacă pe rând prin fiecare cameră, inclusiv cele trei dormitoare care ocupă ultimul etaj.

Fațada este îmbrăcată cu plăci de fibră de ciment gri care sunt despărțite de dungi de aluminiu auriu. „Adună diferite nuanțe de lumină în funcție de vreme”, spun arhitecții.