Anonim

Casa Fagerström de Claesson Koivisto Rune

Pereții din lemn se decolorează de la roșu închis până la galben ocru pe exteriorul acestei case care se curbe în jurul unui stejar din Sollentuna, Suedia, de către studioul de arhitectură și design Claesson Koivisto Rune (+ prezentare de diapozitive).

Arhitecții au planificat o clădire cu două etaje, în formă de L curbată, creând suficient spațiu pentru familia clientului, fără a deranja bradul vechi și fără a se apropia de limitele sitului.

„Forma L curbată se desprinde complet de reglementările privind zonarea”, explică Claesson Koivisto Rune. „Curba reală oferă casei un flux spațial interior care ar fi fost spart dacă am fi ales un colț ascuțit.”

Placarea cu cherestea este amenajată vertical în jurul fațadei și sunt vopsite cu diferite nuanțe de vopsea tradițională Falu Rödfärg pentru a crea gradientul.

Un living cu înălțimea dublă este poziționat la un capăt al casei și are o fereastră mare de la podea până la tavan, în timp ce acoperișul se înclină treptat spre primul etaj.

O bucătărie și o sală de mese reprezintă centrul planului. O bibliotecă roșie închisă se curbe în jurul părții camerei, ascunzând un set de scări proporționate generos, care duc la dormitoare la primul etaj.

„Cu urcarea lentă, scara îți dă senzația de a merge mai degrabă decât de a te plimba între niveluri”, spun arhitecții.

Un etaj este de asemenea situat la acest etaj și oferă un balcon cu vedere la camera de zi.