Anonim
Fabrica de ulei de măsline Olisur de GH + A Architects

Studioul Santiago Guillermo Hevia Architects a finalizat o fabrică pentru producătorii de ulei de măsline Olisur, situată la 200 km sud de Santiago, în Chile.

Clădirea cuprinde birourile și fabrica companiei și este realizată din beton placat cu lemn și sticlă.

Fabrica utilizează energie geotermică, iluminare naturală și ventilație naturală. Potrivit arhitecților, toate materialele utilizate la producerea uleiului sunt biodegradabile.

Fotograf: Cristóbal Palma

Iată câteva informații suplimentare de la arhitecți:

-

Fabrica de ulei de măsline Olisur și birouri

Arhitect șef: Guillermo Hevia
Colaboratori: Tomás Villalón, Francisco Carrión, Guillermo Hevia G, Marcela Suazo

Un volum de arhitectură simplă și emfatică, care reinterpretează arhitectura anonimă a văilor de coastă din centrul Chile.

Acesta se poziționează deasupra zonelor moi, căptușite de copaci, uitându-se ușor cu fațadele sale de lemn și tonuri care evidențiază luminozitatea locului. Corpul se topește ca unul cu geografia și proiectează liniile copacilor pe fațadele sale.

Utilizează tehnologii durabile, creând o dispoziție favorabilă muncii și producției de ulei de măsline de calitate.

Noul Almazara din Olisur este situat la 230 de kilometri sud-vest de Santiago (Chile) în San José de Marchigue (Regiunea La Estrella, VI).

Se află în prim-planul Almazaras (fabrici de ulei de măsline) la nivel mondial, încorporând utilizarea mai multor tehnologii bioclimatice (geotermice, eolice, luminoase) atât în ​​clădiri, cât și în procesul productiv, realizând un angajament real cu sustenabilitate, economisire de energie, calitatea vieții și protecția mediului.

Arhitectura este protagonista pentru atingerea acestor obiective. Formele simple ale volumului principal închis sunt completate de un volum mai mic din lemn și sticlă care adăpostește birourile și serviciile.

Sunt imaginile unei clădiri care aparține locului, cu o lectură ușoară care reprezintă natura pornind de la lumină, texturi și culoare.

Iluminarea fațadelor și a zonelor de birou (transparente) devine vie, cu nuanțele sale între lumini și umbre care par să se ridice în dealul moale împădurit și geografia locului. Arhitectura acestei clădiri longitudinale este terasată pe diferite niveluri pentru a prelua versanții.

CARACTERISTICI ECOLOGICE

Geotermică în loc de încălzire centrală și aer condiționat pentru zonele de producție și zona butoaie de ulei, sistem de fațade ventilate din clădire, energii pasive pentru a permite aerului să intre și să iasă din diferite zone ale birourilor și serviciilor (ventilație încrucișată în tavan ).

Evaporarea din oglinda apei situată în partea din față a clădirii de birouri și studii conice ale direcției de umbră și soare pentru a determina streașina necesară diferitelor anotimpuri.

Clădirea principală folosește lumină zenitală naturală în loc de iluminare artificială. Toate materialele utilizate în acest complex industrial sunt biodegradabile.